E5 verliest van fysiek sterk Trinitas

Voor de E5 stond dit weekend de uitwedstrijd tegen Trinitas E1 op het programma. Trinitias is het enige team dat zijn thuiswedstrijden om 9.00 uur speelt en het is ook het team dat het langst rijden is. Dit samen zorgde ervoor dat de mannen en de (groot)ouders al om 7.45 uur in de kantine hadden afgesproken. Dat dit wel erg vroeg was, bleek al snel. Om 7.45 uur was nog maar de helft van het team aanwezig en op het punt van vertrekken kwam de laatste speler aangefietst. Uiteindelijk ging het team wel compleet, maar niet compleet wakker op weg naar Elsloo.

Op het veld bij Trinitas zagen we al snel dat we te maken kregen met een fysiek sterke tegenstanders. Sommige jongens waren niet alleen lang, maar ook groot. En dat ze ook nog goed konden voetballen bleek al snel. Het advies voor de jongens van de E5 was dan ook om veel over te spelen en door dit combinatievoetbal kansen creeren. Dat dit een goede strategie was, bleek al erg snel. Al binnen 2 minuten rondde Dani Hulzebosch een mooie aanval met Milan af. Echt lang genieten van deze voorsprong lukte niet. De grote spits van Trinitas stond helemaal vrij en werd goed aangespeeld. Hij liet meteen zien waarom Trinitas zoveel doelpunten gescoord heeft. Hij schoot (heel) hard en onhoudbaar voor Hidde de bal in het doel. Dit was wel een signaal voor de verdedigers Lasse, Wout, Zakarya en Olivier om de twee gevaarlijke spitsen van de tegenstander geen ruimte te gunnen. Dit lukte de rest van de 1e helft heel goed. Af en toe kregen ze een kansje, maar een echte vrije schietkans kwam nog 1 keer. Deze keer kwam de bal op de paal. Wel was Trinitas gevaarlijk met corners. Deze werden hoog voorgegeven, maar gelukkig lette Hidde goed op en hield hij veel ballen tegen. Het was trouwens ook niet zo dat Trinitas de hele 1e helft in de aanval was. Het spel ging op en neer en er waren ook zeker kansen voor E5. Halverwege de eerste helft ontsnapte Dani Weijenberg aan de verdedigers van Trinitas en schoot heel goed de 1-2 binnen. Even later kon dezelfde Dani weer doorlopen naar de keeper, maar een verdediger van Trinitas doorzag de goede pass van Tygo en hield de bal met zijn hand tegen. Helaas alleen een vrije trap in plaats van een vrije doortocht naar de keeper. De vrije trap werd overigens door Milan net naast geschoten! Door het verdere goede spel van Trinitas kwam de E5 niet in zijn eigen spel. De combinaties lukten moeizaam (misschien toch niet helemaal uitgeslapen?) en daardoor kwamen er ook weinig kansen. Alleen bij uitvallen was E5 gevaarlijk. Vlak voor rust strafte Dani Weijenberg nog een foutje van Trinitas af. Dit betekende de 1-3. Vlak daarna was het door weer een goed schot na een scrimmage bij een corner 2-3. Dit was ook de ruststand.

Deze ruststand van 2-3 betekende niet dat E5 de wedstrijd even uit kon spelen. Dit bleek ook al snel in de tweede helft. Trinitas gooide er nog een schepje bovenop en de E5 kwam moeilijk onder de druk uit. Al snel scoorde Trinitas de gelijkmaker en 2 minuten later was het ook al 4-3. De meeste supporters waren nog niet eens terug uit de kantine/dorpshuis/clublokaal/noodgebouw. Alcides E5 herpakte zich gelukte goed en ging op zoek naar de gelijkmaker. Er volgden veel aanvallen, maar door onnauwkeurigheid, pech en goed verdedigen van de tegenstander viel er maar geen doelpunt. Door de ruimte die achterin ontstond, kon Trinitas gevaarlijk worden en 5 minuten voor tijd resulteerde dit in de 5-3 en de 6-3. De pijp bij de E5 was leeg. Ze hebben allemaal heel erg hun best gedaan, maar dit keer was Trinitas gewoon net iets beter. Ondanks de grote achterstand bleven de jongens strijden tot de laatste minuut en waren ze nog steeds positief naar elkaar. Heel erg knap! Uiteindelijk kwam de beloning door nog een doelpunt van Milan in de laatste minuut. Hiermee was de eindstand 6-4.