E5 wint bekerduel tegen Ruinerwold overtuigend!

Na het gelijkspel van vorige week tegen Rouveen was het spannend in de bekerpoule van de E5. De E5 en Rouveen E2 hadden een gelijk aantal punten, exact gelijk doelsaldo en ook het onderling resultaat was gelijk. Deze ronde moest dus uitmaken wie er de winnaar van de poule werd.

Gelukkig waren de jongens van de E5 niet met de stand in de poule bezig, maar wilden ze een lekker potje voetballen. Helaas moest dat vandaag zonder Dani Hulzebosch, omdat hij helaas moest afzeggen. Dat de jongens gemotiveerd waren, bleek al erg snel. Na 5 minuten viel de 1-0 door Milan uit een corner van Wout. Na deze 1-0 ging het heel erg goed. De jongens maakte combinaties, goeie acties, zetten de tegenstander onder druk en hielpen elkaar. Na de 1-0 werd het een doelpuntenfestijn met doelpunten van:

9-0 door Tygo (buitenkantje rechts) op aangeven van Dani

10-0 door Olivier (in de verre hoek gekruld) na een korte corner van Dani.

De ruststand was 10-0 en daar was ook niets op af te dingen. Er werd gewoon heel erg goed gevoetbald. In de rust werd er bij Ruinerwold het één en ander omgezet (bijv. andere keeper en waarschijnlijk peptalk trainer/leider), want na rust was de weerstand veel groter. Ook was bij de E5 de grote drive van de eerste helft minder geworden, waardoor het meer een wedstrijd werd. Ruinerwold zocht meer de aanval, waardoor Hidde ook wat te doen kreeg. En dat deed hij prima. Het aanvallen bij de E5 ging minder makkelijk, mede doordat er minder overgespeeld werd. Want de spelers bleven wel goed vrij lopen. Het was zeker niet zo dat de jongens het wel goed vonden. Er werd nog steeds hard gewerkt. Gelukkig deden de verdedigers Lasse en Olivier prima werk, waardoor Ruinerwold niet veel kansen kreeg. Uiteindelijk was het Milan die de 11-0 scoorde op aangeven van Zakarya. Het scoren lukte gelukkig nog wel. Uit een corner van Ruinerwold werd even later de eretreffer gescoord met een fraaie kopbal waar Hidde helemaal niets aan kon doen. Na een klein dipje was het Dani die op aangeven de eindstand van 12-1 scoorde.

Doordat Rouveen met 7-0 had gewonnen, is de E5 1e geworden in deze bekerpoule. Het bekeravontuur krijgt dus nog een vervolg voor de E5! De enthousiaste leiding en ouders kunnen dus een extra wedstrijd inboeken....