E5 wint doordeweekse wedstrijd

Afgelopen dinsdag was er een ingelaste wedstrijd voor de E5. Er moest thuis tegen FC Meppel E4 gevoetbald worden. Helaas kon Dani er niet bij zijn, maar er waren gelukkig wilden Boaz en Younes hem wel vervangen.

In de eerste helft was al snel duidelijk dat Alcides veel sterker was dan FC Meppel. Alcides zette meteen druk op de tegenstander en deze kwamen er eigenlijk meteen al niet uit. De verdedigers Lasse, Olivier en Wout hadden, buiten het opbouwen en meedoen met de aanval, dan ook niet veel te doen. Het overwicht leidde al snel tot een voorsprong voor de E5. Milan werd vrijgespeeld door Tygo en Boaz en beheerst schoot hij de 1-0 binnen. Niet veel later was het Younes die de bal netjes over de keeper in het doel schoot. Dit was de 2-0. Hierna was het de beurt aan Boaz. Na een goede actie aan de linkerkant kwam hij goed naar binnen. Hieruit volgde de 3-0. De doelpunten volgden elkaar snel op. Door mooie doelpunten van Tygo, Younes en Boaz was de tussenstand 6-0. Hierna liet de E5 de teugels een beetje vieren, waardoor FC Meppel de mogelijkheid kreeg om ook eens te aanvallen. Dit leidde ook tot een doelpunt. De verdedigers van de E5 dachten even teveel aan aanvallen, waardoor de spits van FC Meppel richting het doel van Hidde kon lopen. Hidde kon hier niets meer aan doen, waardoor de tussenstand op 6-1 kwam. Vlak voor rust maakte Younes nog de 7-1. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft werd het spel van de E5 wat minder. Althans vlakbij het doel werd het minder. Iedereen wilde scoren, waardoor er uiteindelijk minder kansen werden gecreeerd. Als er dan kansen kwamen, hadden met name Lasse en Boaz pech bij het afronden. Gescoord werd er dan ook niet door de E5. Gelukkig voor het publiek viel er nog wel een doelpunt, alleen werd deze in het doel van Hidde gemaakt. De eindstand van deze doordeweekse wedstrijd werd daarmee 7-2 voor de E5.

Het vertoonde spel geeft de spelers weer moed om er zaterdag tegen MSC (weer een derby!) een mooie wedstrijd van te maken.