E5 wint verdiend van Oosterstreek E1

Na de zege op MSC E5 stond nu de wedstrijd tegen Oosterstreek E1 op het programma. Deze ploeg stond twee punten achter de E5 op de ranglijst, dus om deze ploeg voor te blijven moest er in ieder geval niet verloren worden. 


Na een week goed getraind te hebben, verschenen de jongens gemotiveerd aan de aftrap. De trainers hadden ook de warming-up gedaan met de jongens, waardoor de laatste puntjes op de i werden gezet. Hierdoor was het voor de leiders een rustige ochtend. Tijdens de wedstrijd was al meteen duidelijk dat de E5 op zoek ging naar doelpunten en zeker niet wilde verliezen. Verdedigend stond het heel goed met Wout, Zakariye en Olivier en daarin Hidde in het doel. Op het middenveld was het nog even zoeken door met name Dani H en Lasse. Veel aanvallen gingen dan ook over de rechterkant waar Wout en Tygo elkaar weer goed vonden. De voortzetting richting het doel van Oosterstreek ging steeds moeizaam. De spitsen Milan en Dani W werden moeilijk gevonden. Stukje bij beetje schoof de E5 op richting het doel en de eerste corners waren een feit. Het was goed te zien dat hierop getraind was. Uit één van de gevaarlijke corners kwam de bal via Lasse voor de voeten van Milan die goed raak schoot! Na het doelpunt kwam er steeds druk van E5 waardoor het eigenlijk wachten was op weer een doelpunt. Na een mooie aanval over echte met Wout en Olivier verdween de bal via een speler van Oosterstreek in doel. De 2-0 was ook meteen de ruststand. 


Na de ranja werd steeds vaker de aanval gezocht. Door al het enthousiasme werd het verdedigen nog wel eens vergeten, maar mede door de snelheid en goed opletten van Wout en Olivier leidde dit (nog) niet tot tegendoelpunten. Aan de andere kant was het wel raak. Na een prachtige aanval via Zakariye en Milan kwam de bak netjes bij Dani W terecht die wel raad weet met zulke kansen, 3-0. Niet veel later was het weer Dani W die allen voor de keeper opdook, alleen dit keer stond het vizier niet scherp. Even later was Lasse wel heel scherp. Na een goede actie zette Lasse eerst Dani W voor het doel en die scoorde nu wel. Vlak daarna was het weer Lasse die een prachtige actie maakte. Na een perfecte solo door de verdediging schoot hij de bal perfect richting het doel. Voor alle zekerheid schoot Dani H de bak in het doel waardoor de tussenstand 5-0 werd. Hierna was de scherpte er wel een beetje af, waardoor Oosterstreek in een counter ( met wel heel veel ruimte) de eretreffer kon scoren. Dit was ook meteen het einde van de wedstrijd. Na een hele goede wedstrijd was de eindstand 5-1. Met een goed gevoel gaan de mannen nu een break van 2 weken in om vervolgens de laatste wedstrijden van deze competitie te spelen.