E7 komt op gang; 2e overwinning een feit!

Het is duidelijk dat ons team even op gang moest komen in de voorjaarscompetitie.



Na 6 nederlagen (af en toe wel geflatteerd) was daar vorige week ineens de eerste overwinning. Dat smaakt naar meer en dus werd de inhaalwedstrijd tegen Staphorst met vol zelfvertrouwen tegemoet gezien. Uit verloren we met 12-3, maar dat zou zeker niet weer gebeuren!



Binnen 2 minuten stond het alweer 0-1. Traditioneel kun je haast wel zeggen, want blijkbaar duurt het even voordat onze spelers beseffen dat de wedstrijd begonnen is.



Toch pakten we snel het goede ritme op. Met een geheel nieuwe achterhoede (beide verdedigers genoten van een dag vrij; gelukkig hulp van E5) en een keeper in goede vorm, was al snel duidelijk dat er dit keer geen 12 in zouden gaan. Sterker nog, we wisten snel goed druk naar voren te krijgen. De speler van Staphorst waren gemiddeld groter en sterker dan de onze, maar die zijn juist heel handig en weten goed de gaten in de verdediging te vinden. De gelijkmaker bleef dan ook niet lang uit. Een mooi solo langs 3 tegenstanders en heerst ingetikt, 1-1.



Het spelbeeld veranderde niet. Alcides E7 bleef de bovenliggende partij en als de tegenstander toch doorkwam, werd die vakkundig gestopt door de achterhoede. De impulsen van achteruit met onze opkomende back zorgde voor goede voorzetten van de zijkant. Een voorsprong kon niet uitblijven en kwam kort naar rust. Een mooie pas, droog schot, 2-1. Omdat het geloof in een goede afloop alleen maar groter werd, bleef de druk en na een schitterende uittrap van onze keeper stond de spits vrij voor de goal. Uit een nog niet eens heel makkelijke hoek krulde hij met het inmiddels bekende schot met links de bal voorbij de keeper, 3-1.



Ging het dan nu zo door? Nou, overmoed bleek toch weer de kop op te steken. Iedereen in de aanval, geen verdediger te bekennen en dan kan onze keeper er ook niets meer aan doen. 3-2. Dit hadden de spelers van E7 even nodig, want direct werd er weer goed gecombineerd en na een korte solo van 1 van onze aanvallers volgde een geplaatst schot in de verre hoek. Langzaam rolde de bal erin; 4-2!



De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld. Nog 2 wedstrijden te gaan, uit naar de koploper en nummer 2. Die zullen we ook nog even verrassen!