E7 wint opnieuw en blijft bovenin meedoen.

Na een afgelasting en een week vakantie was het eindelijk weer tijd voor een nieuwe wedstrijd op een heerlijk zonnige dag.... Na de fantastische afsluitende training van afgelopen woensdag, gingen we strijdlustig het veld op om de 3 punten thuis te houden tegen Wolvega E5. Zoals eigenlijk altijd een goede start met veel druk naar voren, maar de echte combinaties en kansen bleven uit. Wel had Alcides E7 de complete controle over de wedstrijd. Maar wie kent de bekende voetbalwet niet? Als je hem zelf niet maakt....de eerste echte aanval tegen, een snelle counter met veel mensen mee naar voren.... gelukkig door onze verdediging tot corner verwerkt. Maar de uitstekende corner werd dan toch buiten bereik van onze keeper binnen getikt, 0-1...de achterstand was een feit...


Zou nu na een periode zonder wedstrijden de strijdkracht wel weer boven komen? Zeker! Hard, fel, maar fair werden de duels aangegaan en ook bijna allemaal gewonnen. Een goede onderschepping op het middenveld, direct de pass breed, een kleine dribbel, een uitstekende pass met overzicht op de vrije man...BOEM! 1-1!! Ook voor de tegenstander werd duidelijk dat er strijd geleverd zou moeten worden mochten ze hier met enig resultaat weg willen komen. Het werd een op en neer golvende wedstrijd. Na wederom uitstekend verdedigen van onze kant, een mooie counter die werd verwerkt tot corner. De hoekschop genomen...een knal...de nieuwe corner snel genomen, doorgetikt, aanname, volley en ja hoor: de voorsprong van 2-1!!! Een beetje gelukkig mochten we ons toch wel noemen met deze ruststand. De ranja was een welkome koude dorstlesser voor onze dorstige, bijna oververhitte kanjers! Wat was het tot nu toe een heerlijke strijd, met veel spanning!


Ook de tweede helft begon met veel strijd en passie, kansjes over en weer, waarbij de billen regelmatig werden aangeknepen door ons voltallige publiek, gelukkig kwamen we een aantal keren goed weg door uitmuntend keeperswerk, waarbij het risico op een blessure geen uitzondering was, alles werd gegeven voor de punten!!! Kwamen we zelf nog aan voetballen toe? Vele meters werden gemaakt via de zijkanten, helaas miste de eindpass vaak net de nauwkeurigheid die we gewend zijn...de niet meer te belopen gaten op het middenveld, door het snel op en neer golvende spel werden groter en groter, de krachten liepen bij beide teams op hun einde, houden we de 2-1 vast?


Dan...een fantastische rush langs de zijlijn, een beetje gerommel voor het doel, en de bevrijdende 3-1!!!! Dit was voor de tegenstander de mokerslag. Rustig en professioneel speelden we de wedstrijd uit. Natuurlijk ons spel, maar vooral de strijd die vandaag werd geleverd door onze bikkels, maakten ons ook vandaag weer enorm trots!


Met 4 uit 5 gewonnen wedstrijden staat Alcides E7 keurig 4e, maar met 1 & 2 wedstrijden minder gespeeld dan de ploegen boven ons. Kortom, we staan er prima voor en kijken verder omhoog!