E8 - Spannende wedstrijd tegen FC Meppel E6 wordt gewonnen

Deze zaterdagochtend stond de uitwedstrijd tegen FC Meppel E6 op het programma. Dit is de nummer 2 (E8) tegen de nummer 3 (FC Meppel E6). Na de ruime overwinning van vorige week tegen Wolvega waren de jongens en meisje ervan overtuigd dat deze wedstrijd ook even makkelijk gewonnen zou worden. Het was dan ook de taak van André om het team met beide voeten op de aardbodem te laten staan. Dat viel niet mee. Voor de wedstrijd waren de kids aardig opstandig en het gevolg was dat Wout voor de wedstrijd een bal in zijn gezicht kreeg en verzorging nodig had. Gelukkig kon hij wel aan de wedstrijd beginnen.

Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was, bleek al snel dat deze wedstrijd niet zomaar gewonnen zou worden. De teams waren aardig aan elkaar gewaagd en er werden weinig kansen gecreeerd. De paar kansen die er in de eerste helft waren, waren voor FC Meppel. Door goed optreden van Mees (met 1 contactlens!, in de rust werd de kapotte lens vervangen) werd er door FC Meppel niet gescoord. Eén keer was Mees wel gepasseerd, maar toen werd de bal door Tygo van de lijn gehaald. De E8 kwam aanvallend niet verder dan een aantal corners en paar schoten van afstand. Dit was niet voldoende om het FC Meppel erg lastig te maken. De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft was het beeld eerst hetzelfde. Wel kreeg E8 meer controle over het spel en werden er meer kansen gecreeerd. Zoals ook vaak in de eerste helft was het resultaat vaak een hoekschop. Halverwege de tweede helft viel één van de hoekschoppen van Zakaria voor de voeten van Bart. In de kluts verdween de bal in het doel wat de 1-0 voor E8 betekende. Hierdoor viel er wel een last van het team af. Er werd makkelijker gevoetbald en weer vaker de aanval gezocht. Bij één van de volgende hoekschoppen gebeurde eigenlijk hetzelfde als bij de 1-0. Dit keer viel de bal voor de voeten van Lesley en weer werd de bal via een been van een verdediger in het doel geschoten, 2-0. FC Meppel probeerde nog wel een doelpunt te maken, maar dat lukte niet meer. Ook Alcides kreeg via Diego nog wel een kans om te scoren, maar de keeper van FC Meppel redde goed. De eindstand van deze spannende wedstrijd was dan ook 2-0.

Volgende week staat de wedstrijd Alcides E8 - FC Meppel E6 op het programma, dus dit beloofd weer een spannende dag te worden.