Een team, één taak!

Winnen deze eerste bekerwedstrijd!
Het is 22 augustus 09.15 uur en de eerste (beker)wedstrijd van het seizoen is in aantocht.
Alle spelers staan met frisse moed in de kantine te popelen om te beginnen.
De rugnummers voor het nieuwe seizoen worden uitgedeeld en omkleden maar.

Iets over tien wordt de aftrap genomen door FC Meppel E1.
Onze jongens zitten direct fel op de bal maar het lukt niet om de acties om te zetten naar goals.
Maar ook aan de andere kant wordt uiteraard geprobeerd om doelpunten te maken. Goede verdedigende acties van Mees en Ynze voorkomen dit.
In de 16e minuut lukt het dan toch te scoren. Na een prachtige voorzet van Dikkie en evenzo mooie kopbal van Kjeld is het 1-0.
In de 20ste minuut wordt deze voorsprong helaas alweer ingehaald doordat FC Meppel ook scoort.
Ook daarna blijft FC Meppel dreigen. Met een mooie redding van Mika werd een 1-2 stand voorkomen.
De jongens zijn toe aan rust, de concentratie verdwijnt en FC Meppel blijft maar kansen creëren, gelukkig zonder resultaat.
In de laatste minuut voor rust geeft Kai, na een mooie individuele actie, een voorzet op Tarik die de 2-1 inschiet.
 Een mooi moment om dan echt even pauze te houden.

Na de rust gaat Alcides weer voortvarend van start.
Met een schot op de lat van Dikkie laten onze jongens zien dat ze er weer bij zijn.
Verschillende mooie acties laten ze zien, maar geen goals.
In de 35e minuut van scoort Ynze uit een heel beheerste actie(volgens de moeders “chill actie”) de 3-1.
Een minuut later weerhoudt de keeper van FC Meppel een prachtig schot van Kai voor de 4-1.
Toch weet hij 5 minuten later de 4-1 alsnog te maken na een individuele actie.
Kort daarna wordt de 5-1 gemaakt door Kjeld na een voorzet van Tarik.
Twee harde schoten van Timo worden met moeite tegengehouden door de goalie van FC Meppel.

Mika staat in de tussentijd lusteloos te wachten tot hij weer in actie mag komen. De achterhoede (Julian, Mees en Timo) heeft de boel strak staan en FC Meppel komt er bijna niet meer door.
Mika’s spieren worden toch nog even goed op de proef gesteld na een onverwachts hoog schot van Meppel.
Daaruit volgt een corner die verder geen consequenties heeft.

Scheidsrechter Sven fluit af na een wedstrijd hard bikkelen die terecht is gewonnen door onze jongens.
Foto staan in de map Alcides E1 - FC Meppel E1.