Eenvoudige zege Alcides

Herre Huberts legt de Alverna defensie in de luren

Alcides heeft zaterdag eenvoudig drie punten aan het totaal kunnen toevoegen. Tegenstander Alverna liet behoorlijk goed voetbal zien, maar kreeg een lesje afronden van de Alcideanen.

In de heenwedstrijd was een omstreden gelijkmaker van Alcides na afloop reden voor veel discussie en verhitte reacties. De gasten uit Wijchen waren niet in staat hier een punt achter te zetten en namen de frustratie van toen, zaterdag mee het veld op.
Het resulteerde in drie smerige, met geel bestrafte, overtredingen in het eerste kwart van de wedstrijd, waarbij met name de schop tegen het hoofd van de op de grond liggende keeper Bas Van Wegen goed was voor rood.
Toch zou de wedstrijd niet uit de hand lopen. Alcides speelde geconcentreerd en wist in de eerste helft twee maal te scoren. Saba Gwedelidze kon rond de twintigste minuut alleen op de Alverna doelman af gaan en prikte de 1-0 binnen.
Een kwartiertje later gaf Yannick Kaluzi mooi voor op Özhan Kardag die de 2-0 binnenschoot.

In de tweede helft hield Alcides simpel stand. Alverna had de beschikking over een aantal goede spelers, met name de mid-mid en linksbuiten speelden prima, maar een afmaker ontbeerde de ploeg. Daarbij moest het twee keer wisselen omdat spelers kramp kregen.
Al na vijf minuten in de tweede helft had Gwedelidze de wedstrijd in het slot moeten gooien, maar hij aarzelde iets te lang oog in oog met de keeper.
Uiteindelijk zou Kaluzi de 3-0 in de 90e minuut scoren uit een voorzet van Kevin De Vries.

Over twee weken speelt Alcides uit tegen SWZ Boso Sneek om de vierde plek.