Eerste nederlaag E7; maar er had zeker meer in gezeten.

Vandaag een behoorlijke frisse ochtend, maar natuurlijk razen onze bikkels weer heerlijk over het voetbalveld....De lastige klus is om vandaag fc meppel te verslaan (hier verloren we in de beker met 15-2 van). Direct na de aftrap werd duidelijk dat de tegenstander van plan was dit kunstje te herhalen. Maar met onze vele trainingen achter de rug en de eerste 2 wedstrijden gewonnen, lieten wij dat uiteraard niet zomaar gebeuren. Eerlijk is eerlijk, we kwamen wel direct onder druk te staan, maar kort verdedigen voorkwam steeds een teleurstelling. De tegenstander kwam met geen mogelijkheid door ons ijzersterke verdedigingsblok, maar plots viel een afvallende bal voor hun voeten en werd besloten tot een afstandsschot, een hoge bal, onze keeper zat er nog met 2 vingers aan, maar de lage zon voorkwam een redding, helaas 1-0 achter..... Gezien ons sterrenensemble dit niet gewend is en even terug dacht aan de verloren bekerwedstrijd, gingen de koppies toch even hangen. Met als gevolg een lagere concentratie en snel balverlies, helaas 0-2. Zou het dan toch zo'n wedstrijd worden?

Moet ik nog verder lezen hoor ik u denken?

Ja natuurlijk!!! Na de schrik van de 2e tegentreffer kwam eindelijk het besef dat we prima kunnen voetballen, als we maar als team opstaan en strijden om de bal en elke centimeter. De concentratie kwam weer op peil, meer naar voren voetballend en beter combinatiespel bracht ons weer moed en vertrouwen en leverde een aantal kansjes op: een schot op de paal, in de rebound een redding van de keeper naar toen toch boem!!! Genadeloos hard en onhoudbaar binnen geschoten 2-1....volledig terug in de wedstrijd...nu werd het een extra leuke wedstrijd met op en neer aanvallen in hoog tempo. Vlak voor rust....toch nog de 3-1 om de oren, helaas. Flink balende bikkels kwamen voor hun toch wel verdiende ranja, duidelijk was dat er even een peptalk nodig was. Met uiteindelijk de welbekende vechtlust gingen we de 2e helft in om alles eruit te halen wat er nog in zit, het zal u dus ook niet verbazen dat er door geweldig samenspel en goed positioneren de aansluiting gezocht werd 3-2!! Zeker door deze snelle treffer was alles weer mogelijk, op en neer golvend spel, om en om kansen, maar we hadden zeker overwicht, met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Een onderschepping van de tegenstander achterin, een dieptepass en ....4-2, met nog 8minuten te spelen....opgeven? Nooit! Wederom werd er met volle overgave aangevallen met een zeer snel resultaat: 4-3!!! Nu alles op alles om toch een punt te pakken, helaas heel snel de 5-3 om de oren. Maar nog bleven onze sterren gaan, wederom met succes 5-4, nog 2 minuten te gaan, lukt het dan toch nog? De tegenstander wankelt, wij missen nog een dot van een kans. Onze keeper houdt er knap een counter uit. Weer volle kracht vooruit, een prachtige pass op de spits, vol in de sprint, de keeper komt uit, wie is er als eerste? Niemand langs de lijn durft nog met de ogen te knipperen.....helaas....einde wedstrijd....een keer niet gewonnen, teleurgesteld? Over de uitslag natuurlijk, maar over het karakter en de getoonde vechtlust zijn we natuurlijk super tevreden.