El classico

8-11-2014 Alcides C1-Msc C1 El classico.

De Hele dag stond het een beetje in het teken van de Meppeler Derby van beide clubs, verscheidene jeugdteams moesten ook tegen elkaar strijden, en de beiden C1 teams mochten de voorwedstrijd spelen van de grote derby. Voor ons een aparte dag, lang wachten voor we eindelijk het veld op mochten. Wel hebben we namens de actie Alcides voetbalt tegen kanker nog een cheque aangeboden aan KiKa van wel liefst 3200 euro. Maar om 15:00 dan eindelijk de kleedkamer in voor onze voorbereiding. Gespannen koppies ook de begeleiding had zichtbaar te maken met spanning voor de derby. Er werd op gehamerd op ons doorgaans goede positiespel goed uit te voeren en daar waar kan op doel te schieten.

Om 15:48 blies dhr Meijes dan eindelijk af voor de wedstrijd, nadat beide teams keurig door Irma waren voorgesteld op het veld.

Vanaf minuut 1 zaten de gelen er goed in met vlot combinatiespel en veel dreiging richting Msc doel.

Wat zette Msc daar tegenover, meestal de lange bal op hun spits of linksbuiten, echter zaten deze goed in de tang bij Joost, Wouter BeenenMischa Vanderslikke en Marnix Jager. Met een enorm veldoverwicht drukten de mannen van Alcides hun opponent naar achter en een doelpunt kon dan ook niet lang uitblijven. In het strafschopgebied kwam de bal bij Hamza Ag die verwoestend uit de draai uithaalde1-0. Daarna moest Msc natuurlijk komen, maar dat lukte nog niet echt, echter een struikelpartij van onze voorstopper, kwam de spits van Msc in scoringspositie. Onze Keep Xander maakte zijn doel goed klein en het schot ging naast.

Wij gingen door met onze aanvallen richting Mscdoel en het duurde ook niet lang voordat Jurre de bal tegen de touwen joeg. Dat was voor Msc het sein om hun aanvoerder die tot dat moment als laatste man voetbalde wat verder vooruit te laten voetballen. Echter leverde dit voor de zwart witten niet veel meer gevaar op. Alcides bleef goed geconcentreerd voetballen, en uit een corner was het wederom Jurre die de bal richting kruising tegen de touwen schoot. 3-0 met nog 8 minuten te voetballen voor rust. Wie had dat gedacht da t de nummers 2 en 3 van de competitie zo een groot verschil kon zijn? Na dit doelpunt kreeg de aanvoerder van Msc in eens kramp en moest van het veld. Dit zou betekenen dat de ploeg anders zou gaan voetballen, want hij gaf meestal de lange bal. De scheidsrechter, die een prima wedstrijd vloot, vond het genoeg voor de eerste helft, en we konden met een 3-0 ruststand de thee op zoeken.

In de rust werd erop gehamerd scherp en geconcentreerd te blijven, en dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Onze moe gestreden spit Jorrik werd vervangen voor Denny en zo begonnen we aan helft 2. Al heel snel werd duidelijk dat we van msc niet veel meer te duchten hadden. Binnen twee minuten lag de bal al in het doel door onze snelle linksbuiten Elmar , en vrij kort daarna joeg Boye de 5-0 op het scorebord. De wedstrijd was gespeeld. Msc haalde hun spits en linksbuiten van het veld, die overigens onschadelijk waren gemaakt door goed verdedigendwerk van onze achterhoede. De 5-0 stond na 5 minuten spelen in de tweede heft al op het bord. De opluchting was zichtbaar op de bank het besef dat de derby in de tas zat was daar. We bleven echter het doel van msc bestormen, maar zoals wel vaker bij zo'n stand was de grote scherpte voor het doel wat weg. De mooiste aanvallen en grootste kansen werden onbenut gelaten. Het teken om achterin 1op te gaan voetballen werd gegeven. Dit was niet aan dovemansoren gegeven. Laatste man Marnix dook regelmatig op in de spits, echter resulteerde dit niet in de gewenste doelpunten. Nee sterker nog Msc was het die de bal tegen de touwen kreeg. Snel namen de jongens van msc de bal mee naar de middenstip, die kregen er toch weer geloof in. Echter er was niet veel tijd meer. In de resterende tijd maakte Denny er nog wel 6-1 van en kwam daarmee de einduitslag op het scorebord. We hebben deze wedstrijd gewonnen doordat we met alle 14 spelers goed geconcentreerd en fel de wedstrijd zijn ingegaan, waarvoor complimenten. Ook de later ingevallen wissels Cees en Jeroen hebben het prima gedaan.

Een zeer terechte uitslag al had het dit keer ook dubbele cijfers kunnen zijn.