F2 fris van start met 4-1 bekerwinst

F2 heeft de eerste wedstrijd van het seizoen 14/15 erop zitten. Hadden de jongens en meisjes vorige week nog een vrij weekeinde, nu mochten ze dan toch eindelijk de wei in. Met zorgvuldig gestylde kuiven en strak gestrikte paardenstaarten – vóór de wedstrijd werd namelijk eerst de nieuwe teamfoto gemaakt - betraden ze om iets voor negenen het hoofdveld. Zonder Mander, maar mét versterking van Dani en Samir uit F5.

Zin hadden ze erin, dat zag je zo. Maar dat gold ook voor tegenstander Steenwijkerwold F1, dat vorige week Staphorst F2 met 13-1 had weten te verschalken. Toch waren er vooraf wel wat twijfels bij de leider van Steenwijkerwold. “Ze zijn gisteren allemaal op schoolreis geweest, dus of ze zo fit zijn?”

Feit is dat Alcides gelijk na het eerste fluitsignaal de wedstrijd naar zich toe trok. Onder toeziend oog van trainersduo Joël en Wouter werd er lekker fris en fanatiek gespeeld, met mooie combinaties en strak verdedigingswerk. Dat Frank met een trefzeker schot de 1-0 maakte, was dan ook volkomen verdiend.

Alcides bleef er vol voor gaan, soms met gevaar voor eigen veiligheid. Zo kreeg Dani wel heel hard een bal tegen zijn hoofd. Terwijl hij even langs de lijn zat bij te komen, zag hij hoe Samir een hoekschop zó wist te nemen dat de bal prachtig het doel in krulde: 2-0! Steenwijkerwold kwam vlak voor rust nog een paar keer in de buurt van het Alcides-doel, maar keeper Jens stond ongenaakbaar zijn mannetje.

Na rust volgde een rommelige periode, waarin beide teams de bal vooral omhoog schoten en Steenwijkerwold de overhand kreeg. Het tegendoelpunt kwam dan ook niet als een verrassing. Onhoudbaar voor Frank, die nu het keepersshirt aanhad, belandde de bal in het net.

Alcides liet zich echter niet uit het veld slaan en begon geleidelijk aan weer lekker te spelen. Dat werd beloond met de 3-1 die Anra wist te maken. Het doelpunt van Jesper, die enige minuten later uit een mooi opgezette aanval scoorde, was de welverdiende afsluiter van de wedstrijd.

De kop is eraf voor F2. Laat de rest van het seizoen maar komen; de jongens en meisjes hebben er zin in!