F2 sluit competitie af met winst op MSC

De veldcompetitie zit erop voor Alcides F2. Met een mooie overwinning uit tegen MSC F2 (2-4) werd zaterdag de buitencompetitie afgesloten. Goed ingepakt in thermokleding  vanwege de voorspelde gevoelstemperatuur van  -8 graden Celsius begon Alcides vol goede zin aan de derby. Helaas konden Hilde en Jesse er niet bij zijn, maar we hadden versterking gekregen van Luan van F3.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Alcides duidelijk de sterktste ploeg op het hoofdveld van MSC. Na een overtreding op Eva op de helft van MSC kwam met de toegewezen vrije trap de eerste doelkans. MSC zag het gevaar en alle acht veldspelers besloten daarom zich in de muur te nestelen. Ondanks deze massieve verdediging had Alcides er duidelijk alle vertrouwen in. Afgezien van keeper Jens en Frank die de vrije trap ging nemen, gingen alle Alcideanen geïnteresseerd wat terzijde staan om te aanschouwen hoe Frank dit klusje zou klaren. Hij stelde zijn teamgenoten niet teleur en schoot de bal trefzeker over de muur heen het doel in.

Dat Frank lekker in de wedstrijd zat, liet hij even later weer zien door er nog eentje fijn in te knallen. En het werd vóór rust zelfs nog 0-3 na een prachtig doelpunt van Florian, die op z’n Messi’s drie, vier man uitspeelde voordat hij de bal naast de MSC-keeper de goal in schoot.

Na de ranja had Alcides wat moeite om weer lekker in het spel te komen. Terwijl de toeschouwers inmiddels behoorlijk verkleumd aan het raken waren en Luan, die prima zijn mannetje stond, wel héél erg koude handen kreeg, scoorde MSC in de tweede helft twee keer. Ach, zo bleven onze verdedigers en keeper tenminste nog een beetje warm. De winst kwam geen moment in gevaar, doordat ook Jesper – na een mooi opgezette aanval van Anra over de rechtervleugel – nog een keer wist te scoren.

Het is nog even afwachten op welke plek de toppertjes van F2 precies eindigen, want de andere teams moeten nog één of twee keer in actie komen. Maar een mooie plek in de middenmoot wordt het zeker en er is theoretisch zelfs nog een piepklein kansje op de derde plaats. Goed gedaan F2!