F4 KAMPIOEN!! - Een spannend slot

Alcides F4 de terechte KAMPIOEN

Dit prachtige drieluik begon op 21-11-2015 met een uitwedstrijd bij het tot nu toe ongeslagen Havelte F1. Dit team was op voorhand de onbetwiste kampioenskandidaat. Iedereen was hier van overtuigd behalve de spelers van F4 van Alcides. De ouders van de spelertjes van Havelte hadden het onderling al over het kampioenschap of het maar ff een formaliteit was om deze binnen te halen….. “Dus vandaag kunnen ze nog geen kampioen worden” nou het liep ff heel anders……. Ze werden het nl. niet.

Havelte F1 – Alcides F4

1e helft.

Een mooie frisse ochtend in november bracht het beste in onze mannen  naar boven. De spelertjes hadden er zin in. De wedstrijd ging in het begin gelijk op, het werd direct duidelijk waarom Havelte tot nu toe ongeslagen was. Coach Abdullah had gekozen voor een behouden strategie door uit een sterke verdediging de snelle spitsen te bereiken. Na 10 minuten was het Nassim die een slim balletje gaf op Savin en die zoals Nassim het zo mooi kan omschrijven “als een Lightning Mc Queen” op de keeper af ging en hem in het hoekje schoot 0-1 voor ons. Havelte ging fanatiek opzoek naar de gelijkmaker en in de 15e minuut hadden ze geluk dat via een scrimmage de bal binnen rolde 1-1. Abdullah en Mourad pepten de mannen nog een keer op maar vlak voor rust was het dan toch 2-1 voor Havelte. De Scheidsrechter dacht dat ze ons de genadeklap nog voor rust konden geven want als de mannelijke Daphne Schippers rende hij naar de middenlijn. Nassim en Savin trapten af en die waren wel blij met het sprintwerk van de scheidsrechter want ze combineerden door de verdediging en het was Savin die op slag van  rust de stand op 2-2 bracht.

2e helft

Die mokerslag vlak voor rust kwam zo aan dat Havelte er niet meer aan te pas kwam. Lamar die voortreffelijk keepte kreeg in de 2e helft bijna geen bal meer. Voor hem stond de sterke verdediging Djesse, Jurre, Luuk en Max, op het middenveld was Nassim met Sammy de baas en voorin stichten Savin en Bas voortdurend voor gevaar. Het was dan ook Savin die de stand na 5 minuten op 3-2 bracht en Havelte liet de kopjes hangen door weer 3x Savin werd de stand 6-2 vooral de laatste aanval was prachtig door een vloeiende combinatie van Nassim en Savin werd de verdediging van Havelte kapot gespeeld. Havelte deed vlak voor tijd nog iets terug door de 6-3 te maken. Einde Wedstrijd

De scheidsrechter was zo onder de indruk van deze wereldploeg dat hij 7-3 als uitslag noteerde.

Prima wedstrijd van onze boys die het zonder Jourik en Bente moesten stellen door Sint viering en Bente moest de gelederen van F2 versterken wat ze overigens fantastisch heeft gedaan. Aldus de trainer van F2

Alcides F4 -  Giethoorn F2/F1

1e helft

Vandaag moesten we aantreden tegen Giethoorn F2 tenminste dat was de bedoeling maar al snel was het duidelijk dat ze het halve F1 team mee hadden genomen want hun wedstrijd was afgelast. Maar wij waren alles behalve onder de indruk Sammy wist als snel de 1-0 op het Scorebord te schieten, via Savin, Bas en Savin werd het 4-0. Giethoorn deed ff iets terug door de 4-1 te maken en weer was het Savin die vlak voor rust de 5-1 op het scorebord zette.

2e helft

De 2e helft was een formaliteit we waren veel sterker, Giethoorn had wel met het 1e elftal kunnen komen dan hadden ze nog geen kans gehad tegen deze toppers. Via Savin, Sammy en Savin stond de 8-1 eind uitslag op het scorebord. Nog 1 wedstrijd moesten deze kanjers winnen om het kampioenschap binnen te halen.

5 December 2015 een memorabele dag

Rouveen F3 -  Alcides F4

De boys en girl waren flink gespannen, vandaag moest het dan gebeuren. Als we wonnen dan waren we kampioen. Het was op de vlakte in Rouveen best koud. We speelden op ons vertrouwde veld want in de beker zijn we deze tegenstander ook al tegengekomen en toen werd het 0-10 voor ons een echte Feyenoord uitslag.

1e helft

Savin en Nassim trapten af en gingen direct op de goal af en het was Sammy die de bal binnen de minuut al in het doel schoot. Yessss 0-1 voor Alcides !!! maar Rouveen liet zien dat ze niet voor niets 3e stonden in de competitie en kwam er een paar keer gevaarlijk uit maar Lamar redde bekwaam op de doellijn. Toen was het weer de beurt aan Alcides maar Savin had het vizier niet helemaal op scherp staan en zo bleef het lang 0-1 mede door knap keeperswerk van Rouveen. Uiteindelijk was het dan toch Djesse die Savin op maat bediende en die schoot hem achter de keeper 0-2 “Kampioenuh Kampioenuh” gonsde al op de tribunes” zo ver was het nog lang niet. Savin liet zien dat hij wakker was na die  0-2  en maakte ook de 0-3. Rouveen deed iets terug door de  1-3 te maken. Maar vlak voor tijd bracht Savin de stand weer op 1-4 en dat was tevens de ruststand.

2e helft

Abdullah gaf nog ff de laatste tips door en dat we niet mochten verslappen dan kwam het allemaal goed. Yourik nam de keepershandsschoenen over van Lamar. De 2e helft waren we veel sterker en alle spanningen waren weg. Via Nassim die de bal mooi aangespeeld kreeg door Bas werd het 1-5. Rouveen deed nog ff iets terug door de 2-5 te maken maar daarna was de kampioensploeg op stoom. Een mooie pass van Max, op Luuk en die speelde hem hoogstaand door  naar Bente die een prachtig passje in huis had en was Savin die het laatste tikje gaf 2-6. Vanaf de aftrap was het Djesse die de bal onderschepte en die legde terug op Jurre die een lange bal gaf waar Ronald Koeman jaloers op zou worden en Nassim Kapte en draaide iedereen dol en tikte de bal in het hoekje 2-7. De spelertjes van Rouveen stonden er bij en keken er na “voetballes” kregen ze hier. Ze applaudisseerden nog net niet maar het had niet veel gescheeld. Wederom was het Nassim die scoorde de 2-8 via Savin en Bas werd het uiteindelijk 2-10

KAMPIOENEN !! KAMPIOENEN !! KAMPIOENEN !! KAMPIOENEN !!

De huldiging vond plaats bij Rouveen, prima geregeld door Alcides door een fles Champagne, medailles en op de foto met de grote beker. Zelf hadden we als team nog een leuk aandenken aan het kampioenschap geregeld en ook daar waren de kids erg blij mee. (zie de foto’s op onze site)

We gingen snel douchen en kregen bij Alcides nog ff een leuke verrassing, nl drinken en een zakje chips. Ria van Veen de jeugd coördinator kwam nog ff langs voor een praatje en felicitaties. Erg leuk gedaan Alcides.

Wat een geweldig seizoen van een hele leuke ploeg en wat is het mooi om te zien hoe het samenspel verbeterd is ten opzichte van het begin van het seizoen. Abdullah en René bedankt voor de leuke trainingen en Mourad voor de leiding. Nu gaan we lekker de zaal in en straks in het voorjaar maar is zien of we in de Champions League potten kunnen breken.