11-10-2014

Het was vandaag de dag van de eerste stadsderby voor de mannen van Alcides c1, en wel tegen Fc Meppel C1 op het veld van Fc Meppel.

Dit zijn altijd leuke potjes voetbal, waarom? Nou omdat er altijd buurjongens klasgenoten en of schoolgenoten tegenover elkaar staan die uiteraard niet voor elkaar onder willen doen.

Vandaag dus de eerste van 4 voor Alcides.

Er was deze week heerlijk fanatiek getraind in de aanloop op deze wedstrijd en er werd vooraf ook door het trainersduo verkondigd dat er dan uiteraard een goed uitvoering zou komen. We zullen zien.

De wedstrijd begon om klokslag 11:02 door de scheidsrechter, en vanaf het eerste fluitsignaal gaf Alcides het tempo aan. Dit resulteerde in een paar mooie combinaties, en na 4 minuten wedstrijd konden we dan ook de verdiende 0-1 aan laten tekenen. Alcides was goed en scherp begonnen aan de derby.

We bleven lekker tikken, en binnen 10 minuten werd de stand dan ook verdubbeld 0-2.

De gevaarlijkste man van Fc Meppel werd goed door ons hele team aan banden gelegd, en we moeten, helaas voor de neutrale toeschouwer, concluderen  dat Fc Meppel niet echt gevaarlijk geweest is.

Werd het dan een doelpuntenfestijn? Nee dat niet, na de 2-0 ging het tempo eruit in ons rondspelen en kon Fc Meppel aardig makkelijk op de been blijven. Ook moeten we zeggen dat de Keep van de fc nog aardig wat ballen uit zn doel haalde de eerste helft. Feit blijft wel dat we al met al genoeg mogelijkheden hebben gehad op meer doelpunten. Maar we gingen de rust in met een 0-2 voorsprong.

De 2de helft kwamen we met 3 verse krachten het veld, en het tempo lag ook weer beduidend hoger dat vlakvoor rust. Dit resulteerde niet gelijk in doelpunten maar wel in kansen. Echter lag de keeper regelmatig in de weg of hadden we ons vizier niet scherp. Toch na een 12 tal minuten kwam dan eindelijk de welverdiende 0-3 op het scorebord te staan door een prachtige aanval met veel 1 keer raken balbehandelingen. Is dit een goede zin? Ik weet het niet maar zo was het wel. Na de 0-3 waren we even los en volgden nummer 4 en 5 elkaar snel op. We moesten tot het laatst wachten op het mooist doelpunt van de dag, een prachtige boogbal van een van onze voorwaartse. Daarmee was de eerste derby dan ook afgelopen en konden de mannen van de trainers Jack van der Haar en Carl Furda de 3 punten mee nemen naar Alcides.

Volgend weekend even geen competitieverplichtingen voor C1. Wordt er dan niet gevoetbald? Hahaha nee dat is uit den boze, we gaan gewoon oefenen tgen SWI uit Zwolle om 13:00 uur op ons eigen hoofdveld. Hopelijk zien we dan jullie allemaal weer op de tribune.