Flevo boys C2 - Alcides C1 27-09-2014

Door de mist de polder in. Dat was het begin van deze zaterdagochtend. Een lange rij auto's vertrok naar Emmeloord alwaar gevoetbald moest worden tegen Flevo Boys C2. De pasjes werden gecontroleerd en iets over half 11 werd er afgetrapt. Die eerste 5 minuten werd de helft van Alcides goed verkend. Dat was niet wat we als meegereisde fans verwacht hadden. Was t de ranjaparty? Was de mist? Hoe dan ook, toen t zonnetje wat warmer werd, werden onze alcideanen ook wakker! Ze verschoven het spel naar de helft van Flevo boys en begonnen te voetballen. De ene na de andere mooie aanval, driehoek enz. Steekballetjes lieten ze zien, maar... Een uitstekende keeper hield Flevo Boys keurig in de wedstrijd. En daar waar een oud cruyffiaans spreekwoord zegt... Zolang jij de bal hebt, kenne zij niet scoren. Klopte dat ook. Want wij hadden veel de bal, maar die ene uitbraak van Flevo Boys C2 maakte de 1-0 voor hen. Oeps ff domper. Dus gingen we op zoek naar de gelijkmaker. En weer lukte het ons niet om te scoren. Tot vlak voor tijd! Een mooie pass en de bal werd nog aangetikt door de keep, maar de bal hing en de 1-1 was een feit. Rust. Een korte rust en de mannen van beide verenigingen traden weer aan. Er veranderde niet veel aan het spelbeeld. We bleven aanvallen en helaas het doel niet vinden. Flevo boys hield dapper stand. Toch konden zij uiteindelijk de 1-2 niet voorkomen. Flevo boys gaf nog niet op en het werd nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van Alcides. Met een stand van 1-2 was nog niets zeker. Toen vlak voor tijd de 1-3 dan ook viel, slaakte menig meegereisde fan een zucht van verlichting. In the pocket, 3 pt mee naar Meppel.