Gelijkspel met prachtige goals

Alcides D3 speelde vandaag tegen de nummer 2 van de ranglijst, FC Wolvega D2. Een pittig potje werd verwacht voor Alcides, wat momenteel in zo'n typische pechperiode zit, waarin alles net de verkeerde kant op rolt.
Hopelijk konden we vandaag ervoor zorgen dat het precies andersom gaat en het balletje weer de goede kant op rolt.

We begonnen goed aan de wedstrijd en kregen al vrij vlot de kans op de openingstreffer. Uit een corner volgde een echte scrimmage voor de goal, maar de bal verdween helaas niet in het net.
Daarna een mooie gelijkwaardige eerste helft, waarin FC Wolvega wel steeds gevaarlijker werd. Luuk redde twee keer fantastisch en ook Thomas verdedigde zeer nuttig, waardoor de stand 0-0 bleef.
Toch zou FC Wolvega 2x scoren in de eerste helft, 2x met een vlijmscherpe counter.
0-2 leek de ruststand te worden, maar vlak voor de pauze ging Jan-Willem er op rechts vandoor, maakte een super mooie één-twee met Bryan en gaf daarna de bal strak voor op Crijn, die mooi de aansluitingstreffer (1-2) binnenschoot. Meteen daarna was het rust.

Na de thee leken we meteen gelijk te maken, maar de inzet van Jorn na een prima actie van hem, ging net voorlangs.
We waren duidelijk beter nu dan de tegenstander, met Jorn nu op het middenveld samen met Mohammed en Elzo als linksback speelden we veel feller.
De beloning voor ons goede spel kwam even later. Jan-Willem ging op karakter het duel aan in de zestien en kreeg de bal in de kluts mee, gaf de pass aan Issam, die heel bekeken de 2-2 in de verre hoek punterde.

Na de 2-2 waren beide ploegen weer aan elkaar gewaagd met kleine kansjes over en weer, toen twee minuten voor tijd vanuit het niets toch nog de 2-3 gescoord werd door FC Wolvega..... Tja..
Vanaf de aftrap ging Alcides weer vol op de aanval en in de allerlaatste minuut speelde Jan-Willem zijn man uit en gaf de bal strak voor, waar goudhaantje Crijn weer klaar stond om binnen te schieten. Toch nog een gelijkspel, heul verdiend naar wij dachten.

Man of the match was Crijn met twee doelpunten, en ook Luuk verdient een eervolle vermelding. Maar we hebben vandaag vooral als team supergoed gestreden en gevoetbald, echt mooi om te zien. En ook de scheidsrechter (Sven), was top vandaag!!!!