Gelijkspel tegen RKHVV

1-1 uitslag in Huissen

Alcides speelde deze zondag weer eens een duel om aan te haken bij de (sub) top. Na de overwinning tegen koploper SWZ Sneek was een overwinning tegen RKHVV zeer welkom en zou leiden tot plek 3 op de ranglijst.
Alcides speelde dit seizoen wel vaker van deze aanhaak wedstrijden, maar telkens gingen deze verloren.
Dit moest maar eens veranderen zo vond men bij Alcides.

De tegenstander uit Huissen speelt een goed seizoen en zette voor de winterstop een mooie reeks neer waardoor ze twee punten boven Alcides stonden.

De eerste helft was een tactisch steekspel, waarbij beide ploegen precies één kans weggaven. De eerste was voor RKHVV, Jesper Elbers kon vrij inschieten, maar Taco Reijnen haalde de bal van de doellijn.
Voor Alcides was het Melvin Velthuis die halverwege de eerste helft vrij kon inkoppen, maar zijn kopbal mistte kracht.

Melvin Velthuis in duel met Lars Matse  Foto: OmroepLingewaard.nl

Na de rust kwam de wedstrijd vrij snel tot leven. In de 53e minuut werd Eric-Jan Lijzen onderuit getrokken in de zestien. Yannick Kaluzi faalde niet vanaf elf meter, 0-1.
Vanaf de aftrap was het meteen weer raak, maar dan aan de andere kant. Cem Köse kon vrij intikken nadat een voorzet vanaf rechts ongelukkig van richting werd veranderd.
Alcides ging op zoek naar de overwinning en kreeg ook een paar goede kansen, met name Kaluzi en Velthuis hadden de voorsprongstreffer op hun voet maar beide keren redde doelman Jop Hemink goed.
RKHVV claimde ook een strafschop, Bas Van Wegen leek de doorgebroken Köse aan te tikken toen die hem passeerde, maar de scheidsrechter gaf geel voor een schwalbe.

Een terecht gelijkspel zo vond een ieder na afloop, al vonden beide ploegen ook dat er meer in had gezeten.

Na afloop werd RKHVV trainer Frans Koenen gehuldigd omdat hij door zijn collega's uit district Oost gekozen was tot beste trainer. De RKHVV trainer en de Alcideanen besloten er daar dan maar één op te nemen.

Vlnr: Jeffrey Bosch, Frans Koenen, Martijn Bosman en Eric-Jan Lijzen  Foto: Andries Knol