Glansrijke eerste overwinning E7; tegen de koploper!

David tegen Goliath.

Zaterdagochtend 30 april, een voetbaldag als alle andere. E7 draait een slecht seizoen en is zoekende naar de juiste vorm. Vandaag een wedstrijd waarvan we weten dat het moeilijk zal worden. Als hekkensluiter moeten we het opnemen tegen BEW E1, dat vecht voor het kampioenschap.  Tel daarbij de afwezigheid van een van de trainers en een aantal spelers op en je kan verwachten dat het moeilijk zal zijn om vandaag de eerste overwinning te halen.

Desalniettemin zoals altijd staan de dames en heren keurig op tijd op het veld om aan de wedstrijd te beginnen. Zelfs het zonnetje laat zich zien, kortom een ideale dag voor een lekker potje voetbal.

Klokslag 10 uur wordt er gefloten en is de wedstrijd onderweg. De jongens en meiden van BEW zijn groter en fysiek sterker dan de spelers van Alcides, maar zoals een welbekend gezegde luid wie niet sterk is moet slim zijn. De eerste minuten gaat het spel redelijk gelijk op, Alcides geeft goed tegenpartij en voorzichtig zijn zelfs de eerste kansen gecreeerd. Toch zoals zo vaak dit seizoen gaat het niet altijd vanzelf. Een kleine miscommunicatie in de verdediging en BEW straft het hard af de 0-1 is een feit. En niet veel later is daar ook de 0-2. Waar menig ouder aan de kant de bui al ziet hangen zijn het juist vandaag de spelers van Alcides die de zwaktes bij de tegenstander steeds beter zien en zelfs gaan uitbuiten.

Ons alcides ruikt bloed. De zwakte van de tegenstander is gevonden, nu nog uitbuiten. Maar zijn de jongens en meiden hier nog toe instaat, JAZEKER is het korte maar krachtige antwoord. Wij worden steeds brutaler en onze kansen worden beter, op geen enkel moment heeft ook maar een speler het hoofd laten hangen, en dat wordt beloond. E7 scoort niet een maar zelfs twee keer voor de rust en brengt daarmee de score op 2-2 nog voor de rust.

Ik zei het al eerder E7 ruikt bloed, en dat blijkt wel uit het feit hoe onze voetballers in de rust met elkaar omgingen, zwakke en sterke punten werden uitvergroot, om elkaar er op te wijzen hoe het nog beter kon.

Na de rust zet deze positieve vibe zich door en komt E7 zelfs op een voorsprong: 3-2 staat op het bord, het gevoel is er, nu lijkt het alleen nog een kwestie van volhouden. Dat volhouden is dan ook gelijk misschien wel het moeilijkste. BEW lijkt zich maar niet gewonnen te willen geven, sterker nog, zij zijn het die de druk opvoeren en Alcides in de verdediging drukken. BEW lijkt alles te geven en maakt uiteindelijk dan ook de gelijkmaker om kort daarna op voorsprong te komen. Met een 3-4 achterstand en nog 10 minuten op de klok, is het moeilijk om de wedstrijd alsnog te gaan winnen. Toch zijn het onze jongens en meiden die het heft weer in handen nemen. Ik heb geen moment gedacht: het is klaar, de koppies gaan hangen en de wedstrijd is verloren. Sterker nog Alcides wilde de huid zo duur mogelijk verkopen en BEW nog pijn gaan doen als de kans zich voor deed. En die kans die kwam, het beste van het spel was er voor BEW niet meer. Om op voorsprong te komen moesten ze met krachten smijten, en dat is ze duur komen te staan. Het middenveld van Alcides had de overhand gekregen tegen de spelers van BEW die compleet uitgeblust waren. Goed combinatiespel van onze kant en al snel waren we voor het doel, om daar keurig de gelijkmaker te scoren. Meer dan ooit te voren komt er agressie in het spel van Alcides E7 en de pure wil om te winnen. Doorzetten en doordrukken, die kleine schoonheidsfoutjes nemen we voorlief het is nu een alles of niks mentaliteit geworden aan onze kant en dat wordt beloond met een keurige 5-4.

Dit voetbal en deze mentaliteit kosten natuurlijk wel de nodige kracht, en BEW lijkt de tweede adem te hebben gevonden. Met nog ruim 6 minuten op de klok kon het nog wel eens spannend gaan worden wie de punten meeneemt.

Hier blijkt dan ook eens temeer wat vandaag de insteek was van onze toppers. David gaat Goliath op de knieen krijgen of beter gezegd Alcides E7 gaat winnen van BEW E1. 6 minuten hangen en wurgen maar vooral elkaar goed coachen hebben er voor gezorgd dat E7 deze overwinning naar zich toetrekt, ze hebben deze 6 minuten perfect gewerkt om de voorsprong vast te houden en werden hier evenredig naar beloond. De eerste 3 punten van het seizoen zijn een feit.