Glansrijke overwinning Alcides E3

Ploeg toont karakter

De afgelopen weken is er tijdens regen, storm en vorst nog altijd buiten doorgetraind door Alcides E3. Dit alleen al omdat zaterdag 13 december "Genemuiden uit" nog op de agenda stond. De groen-witten staan als fysiek sterk bekend en worden door hun trainer ook verbaal behoorlijk aangepakt tijdens de wedstrijd, waarvan zelfs onze toppers met de oren klapperden.

E3 heeft het moeilijk gehad in de hoofdklasse maar biedt de laatste wedstrijden steeds beter weerstand, vooral in de tweede helft. Om 8.10 uur stond iedereen paraat op de parkeerplaats van Alcides, om af te reizen naar het zwaar gesponserde sportpark van Genemuiden. De succesvolle assistent trainer Beenen was verhuurd en de leider was nog een brandje aan het nablussen, dus hoofdtrainer Paulissen stond er alleen voor. Julian Oort was afwezig en als vervanger kwam Jan Willem E3 versterken. Alcides was vanaf de eerste minuut mooi aanvallend voetbal aan het spelen. De eerste tien minuten waren volledig voor Alcides, waarbij alles zich afspeelde op de helft van groen-witten. Na meerdere kansen voor Alcides kwam Jan Willem weer prachtig over de rechter flank en gaf een voorzet op maat, die door twee Alcideanen werd gemist, maar gelukkig wist Kjeld zijn voet er wel tegen te zetten: 0-1. Alcides bleef druk houden en na een prachtig samenspel schoot Tarik fenomenaal de 0-2 binnen. Ineens stonden er wel erg veel "trainers"om het veld om een ommekeer bij Genemuiden te bewerkstelligen, maar onze boys lieten zich niet gek maken. Na 20 minuten moest onze keeper Julian, die een zeer goede wedstrijd keepte, voor het eerst in actie komen.
In de rust gaf Paulissen uitleg waarom het zo goed ging. Jan Willem had namelijk laten zien dat felheid, snelheid, kracht en lef bij ons het verschil zou kunnen maken. De groen-witten kwamen goed uit de rust en zetten meer druk. Keeper Julian hield een aantal harde schoten tegen. Tijdens de corners hielden de boys het doel schoon en blijkt Tarik ook keeperstalent te hebben. Wederom een geweldige aanval opgezet door onze betrouwbare verdediger Mees, die door de foutloos spelende Ynze werd verlengd naar Tarik, die zich met zijn befaamde actie vrijspeelde en de 0-3 scoorde.
De scheidsrechter nam opeens een paar vreemde besluiten, vlak voor ons doel werd opeens een vrije trap gegeven welke netjes gepareerd werd door de Alcideanen. Maar ook werd een doelpunt toegekend, terwijl Julian die keurig klem had op de lijn: 1-3. Het werd grimmiger aan de kant, er ontstonden duidelijk irritaties over deze stand en beslissingen van de scheidsrechter. Helaas scoorde in deze hilarische fase Genemuiden nog een doelpunt 2-3.
Maar Alcides herpakte zich uitstekend en bleken de woorden van de trainer op hun plek te vallen. De vechtlust kwam weer boven, Timo ging uiteraard voorop in de strijd en onze toppers bleven geweldig overspelen. De bal het werk laten doen, zei mijn trainer vroeger altijd en dat is precies wat jullie onder druk bleven doen. Dicky jr. maakte weer geweldige meters en in een prachtige combinatie met Salmane maakte Tarik zijn hattrick. Met de geheel terechte 2-4 nam de druk wat af, hoewel onze klasse verdediging eigenlijk niet echt in de problemen is geweest. Met weer een messcherpe aanval speelde Kjeld zich vrij en schoot hard richting de hoek, maar de keeper tikte deze net over de lat. De corner die volgde werd door Jan Willem briljant gekruld ingeschoten vanaf de hoekvlag.  Uitzinnig sprongen de jongens elkaar om de nek, dit was de genadeslag 2-5, "jel, jel, jel, we winnen DEZE wel". Een geweldige wedstrijd op hoog niveau, waarbij iedereen inzet toonde, goed samenspeelde en daarmee als team zeer verdiend en glansrijk wonnen. We wensen onze trainer een prettige werkweek in Genemuiden 😀