Havelte E2G - Alcides E5: een stroeve start


Om 8 uur waren ouders en kinderen van E5 weer van de partij in de kantine van Alcides. Ook de leider en trainer waren op tijd. Ondanks dat de trainer en leider de avond er voor nog in de kantine waren, natuurlijk om de kantine te inspecteren of het wel goed genoeg was voor hun team om de volgende ochtend in te vertoeven.
Alle spelers van E5 kwamen in hun gloednieuwe trainingspak van sponsor Bariet naar het clubhuis van Alcides toe. Na een bakkie koffie voor de ouders vertrokken we naar Havelte voor de streek derby Havelte E2G - Alcides E5.

Op papier is Alcides E5 de sterkere partij, wij staan samen met MSC E7 ongeslagen bovenaan. Maar dat je op papier de sterkere bent wil niet zeggen dat dit in de praktijk zo is. En dat bleek de eerste minuten ook. Havelte kwam er een paar keer gevaarlijk uit in de eerste minuten. In de spits stond een snelle voetballer die handig was met de bal. Het leek er op dat E5 op achterstand zou komen. Na een aantal keer balcontact van Alcides begon het beter te lopen. De spelers moesten wennen aan het hoge gras met veel dauw er op waardoor de bal traag rolde. Hierdoor kon Alcides niet hun tikkie-takkie voetbal spelen zoals zij het gewend zijn, lekker snel. Ze moesten omschakelen en dan merk je dat ze als jeugdspelers nog niet veel ervaring hebben en kost dat wat enige moeite.

Maar zoals het een prof team betaamt bleven ze proberen en uitproberen wat het beste werkte. En zo kwam Alcides toch op voorsprong doordat keeper Mika de bal snel naar voren schoot en Younes de bal handig het doel in schoot. Een snelle spelhervatting leverde gelijk een goal op. Hier bleef het niet bij. Verschillende aanvallen over links via Tim zorgen er voor dat wij druk konden zetten en gevaarlijker werden. Er kwam steeds meer druk vanuit Alcides. Hierdoor kon Cas de 0-2 intikken. Alcides is nog ongeslagen en dachten na de 0-2 dat deze in de pocket was, maar anders bleek na een goede uitval van Havelte waardoor het 1-2 werd. Havelte was weer terug in de wedstrijd.
Gelukkig zorgde dit weer voor scherpte in het team. Waarbij verschillende spelers scoorden. Boaz scoorde de verlossende 1-3. Hierdoor bleek dat we ons niet lieten gek maken. Na Boaz was het Tim die een corner er in draaide, wat een prachtige goal. Het voltallig meegereisde publiek werd helemaal gek. Wat een top voetballers zijn die kids van E5. De ene goal nog mooier dan de andere.

De 2de helft begon stroef, Havelte had weer nieuwe energie en liet dit ook zien. Zij waren in het begin de bovenliggende partij. Maar onze Boaz wilde aantonen dat dit niet was en scoorde dus de 1-6 en de 1-7. De eerste goals waren in de 2de helft weer gemaakt. Dit zorgde er voor de Alcides wat slordig werd. Ze wilden allemaal wel een keer scoren en keken ze minder naar de ander of die misschien beter vrij stond.
Aan doelpunten makers heb je niks als er geen goede verdediging staat en die stond er. Thomas en Quinn haalden menig doorgebroken speler van Havelte weer in en speelden de bal dan naar de zijkant om weer te gaan opbouwen over de vleugels of via het midden waar Olaf en Cas weer een goede wedstrijd speelden. Samen met Cas is Olaf het mid-mid van dit team. Zij zorgen er voor dat de spitsen de ballen goed aangeleverd krijgen. Zo ook onze meid in het team, die ook weer haar goaltje meepikte. Pien scoorde de 1-9.
Naast de strakke verdediging die hun mannetje staat, hebben we een meespelende keeper. Mika kreeg het deze wedstrijden weer eens lastig. Hij keepte een goede partij, mooi om te zien hoe hij voetballend ook zijn mannetje staat.

Naast de goal van Tim die mooi de goal in krulde vanuit de corner, had Boaz ook een goal om nog even te noemen. Ook vanuit een corner scoorde hij. Trainers Stefan en Youri hadden dit met de jongens van te voren besproken en helemaal mooi dat het dan ook lukt. Top gedaan trainers!

E5 we hebben weer genoten van mooi voetbal, ga vooral zo door!!
Onze teamfotografe Astrid heeft weer mooie plaatjes van deze wedstrijd gemaakt, deze keer had ze daarbij ondersteuning van de opa van Mika. Astrid en opa bedankt voor de mooie foto's! De foto's staan in het fotoalbum: Havelte E2G - Alcides E5.