Heerenveen F1- Alcides F1



De zaterdag voor Pasen moest Alcides F1 voetballen tegen Heerenveen F1.  Dit keer was iedereen ruim op tijd in het clubhuis van Alcides (dwingend verzoek van de trainer). F1 moest spelen in en tegen Heereveen. In de najaarscompetitie werd het nog 3-0 voor Heerenveen en wat wij nog wisten van toen is dat zij vooral fysiek groter en sterker waren.
 
Afgelopen weekend had dit Heerenveen nog een toernooi gespeeld tegen Ajax, Feyenoord en Sparta en vandaag kregen zij bezoek vanuit Meppel. Alcides had er zin in en na een soepele warming up werd er gefloten door de overigens zeer goed leidende scheids. 
Na het aftasten was de eerste kans voor Heerenveen en zat deze ook meteen 1-0 voor de thuisploeg. De fans van F1 hadden zoiets van o jee dit is te snel en hoe zullen onze jongens hierop reageren. Deze vrees bleek gelukkig ongegrond. F1 kromde zijn rug en begon als een team te strijden en dit zou de hele wedstrijd blijven. Heerenveen werd voortdurend onder druk gezet en Alcides zocht de aanval steeds vaker op. Dit gebeurde niet door de bal simpel naar voren te spelen, maar juist door verzorgd voetbal vanaf achteruit. Via links was Ingmar een aantal keer gevaarlijk en ook via rechts zagen wij Dikkie en later ook Julian goed opstomen. Voorin de punt mochten afwisselend Kjeld en Younes hun gevechten leveren met de “grote” mannen van Heerenveen. Dit ging ze zeer goed af. Achterin hielden Timo En Mees de bal dicht en Tarik was vandaag een meester in het druk zetten. Ynze had als keeper weinig te doen en speelde soms als een laatste man mee. Tim zorgde op zijn beurt voor een paar goede voorzettingen. Kortom iedereen speelde goed. We kregen een flink aantal schot kansen, maar verder dan de lat (ingmar) kwam F1 niet.
 
Zelfs de ouders van de tegenstander spraken hun bewondering uit voor ons team en hoe wij speelden. Er zat gewoon meer in.
Na de rust gingen wij zowaar nog beter speelden en werd er flink gedrukt op het doel van Heerenveen. Hier ontstonden een aantal kansrijke situaties, maar het leek wel of de bal er niet in mocht. Elke keer net niet was het verhaal van deze wedstrijd. Maar aan goed voetbal geen enkel gebrek. Twee keertjes kwam Heerenveen er nog gevaarlijk uit maar de lat en Ynze met een kopbal op de lijn brachten redding. Uiteindelijk floot de goed en zeer correct leidende scheids af en stonden onze jongens met lege handen. Of toch niet…. Spontaan kregen alle spelers een applaus van de supporters, zowel die van Heerenveen als van Alcides. Het was een prachtige wedstrijd waarin Alcides het beste van het spel had, maar uiteindelijk won Heerenveen.  Zo kan het lopen, maar dit laat wel zien hoe Alcides F1 stappen maakt, beter wordt en zeer goed kan voetballen. Nu nog een beetje meer geluk en dan stromen de punten binnen.
 
Een trotse supporter!