Introductie scheidsrechtersschuim bij Alcides MB1- DESZ MB1

Scheidsrechter Hans Boersma had de eer om de vanishing spray, oftewel  het scheidsrechtersschuim, in het meidenvoetbal te mogen introduceren.  De noviteit is dit voetbalseizoen in het betaalde voetbal geïntroduceerd en nu dus direct daarop volgend in de eerste klasse van het meidenvoetbal.  De ontwikkelingen in het meidenvoetbal gaan bijzonder snel en dusdanig dat de arbitrage daar niet achter bij kan blijven. Een extra hulpmiddel is daarbij altijd praktisch. De verwachting is dat ook op korte termijn de doellijntechnologie in het meidenvoetbal toegepast zal gaan worden. De scheidsrechter hoefde overigens slechts eenmaal het schuim te gebruiken om de muur op 9.15 meter te zetten.

In deze eerste wedstrijd van de competitie boekte Alcides MB1 een ruime overwinning DESZ MB1. In de eerste helft scoorde Alcides zeven maal en in de tweede helft nog eens vier keer. Het slotakkoord was voor DESZ : 11-1.

De ballen vlogen er de eerste helft gemakkelijk in en via doelpunten van Lisa (2) Danielle (3), Mette en Belmina liep Alcides uit naar 7-0.  DESZ liet zich echter  hierdoor niet ontmoedigen. De tweede helft gingen ze in alsof het 0-0 was. Voetballend ging het aan Alcides-kant wat minder. Door enkele onzorgvuldigheden van DESZ wist Alcides te score toch op te voeren. Door goals van Danielle (3) en Angelique werd het 11-0.  Met een late treffer wist DESZ de eer te redden.