JO11-1 op het DrentheCup 2017

JO 11 – 1 tijdens 2-daagse Drenthe Cup en seizoen 2016/2017:

Algemeen:

De jongste leeftijdscategorie tijdens deze 2-daagse was voor jeugd onder 12; hierbij werd dan ook JO 11 – 1 ingedeeld. Het team bestond uit 10 spelers (Nick, Floris, Jarrick, Frank, Jesse B., Kimi, Dean, Jesse v. O., Kai en Niels; begeleiding Martin en Arthur – Roël (afwezig i.v.m. vakantie).

Er werd gespeeld met een team van 8, met 2 wissels werd er gerouleerd.

1e Dag:

Ze traden de 1e dag vol goede moed aan maar al snel bleek tijdens de 1e wedstrijd tegen een Deense team, dat het leeftijdsverschil en fysieke gestel van de tegenstander een zware stempel zou drukken op de boys. Deze 1e wedstrijd werd dan ook met 7 – 0 verloren tegen de wat de volgende dag bleek de nummer 1 (kampioen) van deze leeftijdscategorie.

Ook de 2e en 3e wedstrijd tegen resp. een Franse en een Belgisch team was een prooi voor de tegenstander met 8 – 1 en 2 – 0. Ook hier een duidelijk leeftijdsverschil en fysiek gestel.

Kortom dag 1 werd afgesloten als nummer 4 in de poule, wat inhield de 2e dag deelname aan de poule “de rest of de best” (klassering 17 t/m 20).

2e Dag:

De poule-indeling voor deze dag was 1 Deense en 3 Nederlandse teams.

De 1e wedstrijd troffen ze het Deense team en al vrij snel bleek, dat hier iets te halen viel.

1e Helft veel kansen maar weinig doelpunten echter 2e helft uitgelopen naar een prima 7 – 0 overwinning. Deze keurige overwinning gaf de jongens moet voor de rest van de dag !

2e en 3e wedstrijd tegen Nederlandse teams leverden een 5 – 1 en 2 – 0 overwinning op.

Door deze uitslagen plaatsten JO 11 – 1 zich dan ook als poule-winnaar op de 17e plaats.

Een prima resultaat voor dit team, waarvan de leeftijd varieert van 9 t/m 11 jaar !!!!