JO13-5 begint competitie met zwaar bevochten gelijkspel.

Om 8.45 zaterdag begon voor JO13-5 de competitie. Ouderwets vroeg, alsof we nog in E of F spelen. Dauw op het veld 2, thuiswedstrijd tegen Ruinen JO13-2.

Iedereen had er zin in. De bekerwedstrijden werden verloren, maar zeker in 2 wedstrijden goed gespeeld en alleen verloren door onervarenheid. Er zat al goed voetbal in. Voor iedereen is dit het eerste seizoen op het grote veld. En dat is wennen.

Nadat de scheidsrechter had gefloten, begon Alcides direct met aanvallen. Maar het liep wat stroef, misschien ook wel door het natte veld. De tegenstander zag het een tijdje aan, maar bij de eerste aanval van hen was het direct raak. Niet echt doortastend ingrijpen bij Alcides, 0-1.

Voordeel van een snelle achterstand is wel dat iedereen gelijk wakker is. Ruinen werd snel vastgezet op eigen helft en de combinaties begonnen te lopen. Een paar goede kansen, maar nog geen goal. Dan een overtreding op de rand van de 16. Joey gaat achter de bal en krult hem schitterend in de bovenhoek, 1-1!

In de daarop volgende minuten bleef het beeld gelijk, vooral Alcides in de aanval. Maar Ruinen kwam er steeds gevaarlijk uit en keeper Hidde moest een paar keer handelend optreden. Ruinen werd sterker en met een mooie bal over Hidde heen werd het 1-2 en kort daarna 1-3. Rust.

In de rust werd door Xander en Jeroen nog eens goed de nadruk gelegd op het verdedigen en buitenspel. Met nieuwe moed gingen de spelers het veld op en het werd al snel duidelijk dat de punten thuis moesten blijven. De aanvallen werden steeds dreigender en Ruinen kwam er nog maar af en toe uit. Achterin stond het beter. Daan, Bart, Julien, Tijmen, ze bikkelden voor iedere bal. Goede acties waren er op het middenveld van Arne, Diego, Luc en Hugo. Zakariya was gevaarlijk met een paar goede rushes. Milan en Dani bleven druk houden op de verdedigers. Meerdere kansen. Ruinen ging steeds meer overtredingen maken en dit gaf Joey opnieuw de kans om een vrije trap te nemen. De keeper redde nog, maar uit de rebound toch 2-3! En nu doorzetten!

Ruinen wankelde, maar counterde wel erg sterk. De bal had al een keer de lat geraakt en Hidde groeide steeds meer in de wedstrijd. Toch viel snel daarna de 2-4. Zou het dan toch een nederlaag worden?

Nee hoor! Veel druk van Alcides, meerdere corners en uit 1 daarvan kopte Arne de 3-4 binnen. En de druk bleef: ouderwetse scrimmage waarbij de keeper een inzet van Dani net wist te stoppen. Maar de 4-4 kon niet uitblijven. Aanval over rechts, Hugo kapt een tegenstander uit en in plaats van een voorzet te geven, schiet hij heel slim in de korte hoek naast de keeper: 4-4! En nu door!

De laatste minuten waren bloedstollend spannend. Alcides bleef aanvallen en kansen creeren, maar ze gingen er niet in. En Ruinen kwam er een paar keer erg gevaarlijk uit. Gelukkig was Hidde niet te passeren en daarom bleef het 4-4. Een uitslag waar iedereen wel vrede mee had gezien alle kansen, maar waarbij we ook weer zagen dat JO13-5 veel potentie heeft. De eerste overwinning kan niet lang meer duren!