JO13-5 boekt eerste en welverdiende zege.

Zaterdagochtend weer lekker vroeg verzamelen voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse '63 -2. In de uren voor de wedstrijd regende het hard, dus even was er angst dat het misschien niet door zou kunnen gaan. Maar gelukkig lag het veld er prima bij en was het droog.

Nu we 3 bekerwedstrijden en 2 competitiewedstrijden gespeeld hebben met bij vlagen prima spel, maar met slechts 1x een gelijkspel, werd het wel tijd voor winst. En die kwam er!

Direct stonden onze spelers goed in positie en was er druk naar voren. Gevaarlijke schoten van Joey en Diego werden gestopt en ook een kopbal van Arne ging mis. Een mooie aanval over rechts werd net gemist door Dani. Langzaam werden we aan de kant ongerust; wanneer valt nu die goal?

Net toen het weer en steeds harder ging regenen was het wel raak. Goede aanval over rechts, dribbel van Diego het strafschopgebied in en uit een moeilijke hoek over de keeper, 1-0! Dit hadden we nodig, eindelijk op voorsprong! Het goede speel bleef, Vitesse kwam eigenlijk de middellijn niet over. Keeper Hidde stond te verkleumen in de regen en heeft in de eerste helft geen bal gehad. Achterin hielden Daan, Saartu en Julien de deur goed dicht. Bart schoof veel door naar het middenveld, waar ook Teun en Rowan sterk speelden. Wederom kans op kans. Kansen voor Milan en Luc en een wegens buitenspel afgekeurde goal van Dani. Uiteindelijk kon alleen Arne nog een keer scoren. Met een wat lage tussenstand van 2-0 de rust in.

Na rust hetzelfde spelbeeld, alleen nu lukte het Alcides wel meer te scoren. Vitesse probeerde een paar keer eruit te komen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Toen Luc na een goede actie van Hugo van dichtbij de 3-0 binnentikte, was het geloof bij de tegenstander wel verdwenen. De goals vielen nu snel, hoewel de in de rust ingebrachte nieuwe keeper van Vitesse nog vele goede reddingen had.

Na een goede actie van Bart maakte Hugo de 4-0. Vlot daarna 5-0 uit een hoekschop (Diego) en 6-0 door een goed schot van Joey. Ondertussen een paar wonderbaarlijke situaties voor de goal die niet in een doelpunt eindigden, maar uiteindelijk was er geen houden aan voor Vitesse. De 7-0 was een droge knal van Tijmen en met een mooie actie bekroonde Hugo zijn prima spel met de 8-0. Het laatste woord was aan Milan, die met een schot van buiten de 16 onhoudbaar voor de keeper de 9-0 aantekende. Helaas was de tijd net te kort om de dubbele cijfers te halen.

Na het laatste fluitsignaal grote tevredenhed. Eindelijk winst en beloning voor het goede spel. Ineens naar de gedeeld 2e plaats op de ranglijst. Nu deze opgaande lijn vasthouden!

En Hidde? Gelukkig mocht hij in de tweede helft 1x een redding verrichten. Het was een eenzame wedstrijd voor hem.

De tevreden trainers en leiding van JO13-5