Joure - Alcides 1-4 (onder 13-3)

SC Joure JO13-5  - Alcides JO13-3

Zaterdag 4 maart ging de voorjaarscompetitie van Alcides JO13-3 van start.

De wintersporters waren allemaal zonder beenbreuken teruggekeerd van de skivakanties dus JO13-3 kon met een redelijke complete groep afreizen naar Joure. Alleen Quinn en Cas ontbraken maar gastspeler Matthijs Verheij uit JO13-4 vulde de het team prima aan.

Alcides kwam goed en fel uit de startblokken. Na een mooie combinatie scoorde Kjeld al na 6 minuten de 0-1. Alcides bleef aanvallen en in de 17e minuut scoorde Younes met een mooi strak schot de 0-2. Alcides bleef goed voetballen en dit leverde kansen op voor Kjeld, Olaf en Matthijs maar helaas zonder succes.

SC Joure herpakte zich en kwam gevaarlijk voor het doel van Alcides maar natuurlijk stond Sem zijn mannetje en pakte het schot van SC Joure.

Ruststand 0-2.

De tweede helft begon Alcides weer sterk en scoorde Dani de 0-3. Snel daarna tikte Salmane de 0-4 binnen.

Alcides nam gas terug en liet SC Joure weer beter in het spel komen. Na een paar gevaarlijke aanvallen scoorde SC Joure de 1-4. Nadat Alcides goed weg kwam doordat Joure op de lat schoot, ging het tempo omlaag en vonden beide ploegen het wel goed. Dit tot grote teleurstelling van de vaste supportersgroep van Alcides, die weer in grote getale waren meegereisd.

Op zaterdag 11 maart speelt JO13-3 thuis tegen Olde Veste’54 JO13-4. Komt allen!