Krappe zege Alcides E6 op Uffelte E2

Krappe zege Alcides E6 op Uffelte E2!

Zaterdag 25 oktober 2014.

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Uffelte E2 op het programma, om 9 uur met zijn allen verzameld in de kantine van Alcides en daarna in colonne naar Uffelte.

Voor de beker hadden we een wedstrijd tegen Uffelte E1 gespeeld en dik verloren dus we gingen met gemengde gevoelens die kant op. Uffelte E2 had in de competitie  1 puntje meer vergaard dus bij winst konden we een plaatsje stijgen op de ranglijst.

Aangekomen in Uffelte werden we hartelijk ontvangen en naar de kleedkamers gedirigeerd, helaas waren er maar 2 en moesten we ons met 4 teams tegelijk  in 1 kleedkamer omkleden maar dit mocht de pret niet drukken.

Het was prima weer voor een lekker potje voetbal, na het beginsignaal van de scheidsrechter schoot Alcides uit de startblokken en had direct al enkele goede kansen. Na 5 minuten scoorde Thomas de 0-1 en enkele minuten later was het door een eigen doelpunt van Uffelte al 0-2.  Uffelte herstelde zich na het overrompelende begin van Alcides en kwam beter in de wedstrijd en er ontstonden nu ook kansen voor het doel van Alcides maar de goed keepende Matthijs wist het doel nog schoon te houden. Aan de andere kant werd nog een keer de paal geraakt door een afstandsschot van Milan maar de bal wilde er niet in. Kort voor rust werd het dan toch 0-3 door een afstandsschot van Rowan en gingen we met een goed gevoel de rust in.

In de rust werd er ingegrepen bij Uffelte, de keeper werd spits en dit bleek een goede omzetting voor Uffelte, onze verdediging had moeite met de nieuwe spits. Alcides begon nog voortvarend aan de 2e helft met een schot op de lat van Niek. Daarna had Uffelte het betere van het spel en was Alcides het samenspel even kwijt. Binnen enkele minuten stond het 2-3 en was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Na een verkeerde uittrap van de keeper van Uffelte kon Rowan de marge weer terug op 2 brengen: 2-4. Uffelte maakte er weer snel 3-4 van en er begon een spannende slotfase, bij Alcides was het nu wel weg is weg en werd er hard geknokt om de winst over de streep te trekken. In de laatste minuut nog 2 corners voor Uffelte maar gelukkig ging de bal er niet in en werd de wedstrijd met 3-4 gewonnen door Alcides. Al met al een terechte uitslag, Alcides heeft het zich onnodig lastig gemaakt na een riante voorsprong in de rust.

Rowan, Thomas, Niek, Daan, Yannick, Kay, Matthijs, Milan en Tijmen weer bedankt voor de fantastische inzet en spannende wedstrijd. Door de overwinning van vandaag is de E6 weer een plaatsje gestegen naar de 4e plek in de competitie. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen FC Oldemarkt E3.