Lelijke overwinning Alcides MB1


Tegen de verhouding in heeft Alcides MB1 de uitwedstrijd tegen FC Meppel MB1 met 2-3 gewonnen.
 
Vanaf de aftrap was direct duidelijk dat fc Meppel voor de volle winst ging. Direct pakte het het initiatief en gaf Alcides geen kans om maar te denken dat er iets te halen zou zijn. Net toen leek alsof  Alcides wat onder de druk van fc Meppel leek te weg te komen, kwam toch de verdiende voorsprong. Een corner werd niet goed weggewerkt en via de binnenkant van de paal binnengeschoten 1-0. Fc Meppel ging gedreven door  en probeerde combinerend zich een weg te banen naar het Alcides doel.  Dat werd echter  niet echt bestookt. Veel ballen werden door de Alcideanen tot corner verwerkt of met een lel naar een ander deel van het veld verplaatst. Van de doelstelling om als team en als individu beter te voetballen kwam weinig terecht.  Slechts met enkele uitvallen zorgde Alcides voor wat gevaar.
 
Ijzersterk kwam Alcides uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten was de stand weer rechtgetrokken. Op aangeven van Lisa kon Danielle op de keepster afstevenen en de 1-1 aantekenen.  Helaas was deze Alcides fase van korte duur.  Fc Meppel liet het er niet bij zitten  en drukte de Alcideanen terug.  Dat zorgde voor een paar hachelijke momenten voor het Alcides-doel, maar keepster Laura wist  met een mooie redding een tegendoelpunt te voorkomen. Uiteindelijk was het een gelukje dat fc Meppel aan een voorsprong hielp. Door een communicatiefoutje tussen de keepster en de aanvoerster vloog een corner pardoes in het doel , 2-1.  Alcides bleef achter de feiten aanlopen en daarom leek het lange tijd erop dat hier tegen een nederlaag opgelopen zou worden.
Tien minuten voor het einde kreeg de wedstrijd  een verrassende wending. Dionne werd de diepte ingestuurd en troefde op snelheid de verdediging van fc Meppel af en schoof  beheerst de 2-2 binnen.  Vlak voor het eindsignaal was het geluk aan  Alcides-zijde . Een schot van Lisa, dat net naast leek te gaan, werd door de keepster niet goed beoordeeld en het doel ingetikt, 2-3. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en verscheen er een brede lach op de Alcides-gezichten.
 
Alcides heeft weinig laten zien en toch de volle winst binnengehaald. Een lelijke overwinning dus, die we dan ook wel weer mooi vinden.