Matige tweede helft seizoensopening Alcides B1

Vorige week nog een oefenwedstrijd, maar vandaag ging het weer om de knikkers. Alcides B1 mocht voor de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft aantreden tegen Velocitas B1 uit Groningen. De uitwedstrijd eindigde in een gelijke stand van 2 -2, waarbij Alcides B1 in de laatste tellen van de wedstrijd een overwinning door de vingers liet glippen. Vandaag het moment om dat recht te zetten. Dat moest dan wel gebeuren met een ietwat gewijzigde samenstelling aangezien Sven Kist nog niet mocht aantreden en enkele spelers geblesseerd waren. Daar komt bij dat Ryan en Olaf net terug waren van een blessure. De vraag was of zij het dan wel een volledige wedstrijd zouden kunnen volhouden. Dat Jurre van der Haar en Boye Keizer vanuit de C1 bij ons konden en wilden aansluiten was erg prettig. Dank daarvoor jongens. Het begin van de wedstrijd was voor Velocitas. Hun positie- en combinatiespel zag er goed uit. Daarnaast hanteerden zij een hoger tempo, omschakelingen en bij dode spelmomenten, waardoor Alcides in het begin flink achteruit moest voetballen. Al snel hadden de bezoekers succes met hun speelwijze. Binnen vier minuten keek Alcides tegen een 0 – 1 achterstand aan. Eén van hun aanvallers wist zichzelf vrij te spelen dwars door het centrum van de verdediging van Alcides. Uitermate koelbloedig omspeelde hij keeper Roël en zette daarmee Velocitas op voorsprong. Alcides was daarna voor enige tijd behoorlijk van slag. Het is dat keeper Roël in zeer goede doen was. Met een paar knappe reddingen hield hij Alcides in de wedstrijd. Na zo’n twintig minuten wist Alcides zich meer in de wedstrijd te spelen. Het middenveld kregen de geel-zwarten beter onder controle waardoor er verder naar voren werd gevoetbald. Echte doelrijpe kansen leverde dit Alcides nog niet op maar het combinatiespel zag er beter uit. Tegen het eind van het eerste deel nam Velocitas weer wat meer het heft in handen. Wederom was het Roël die Alcides overeind hield. Het was in enige mate dus met hangen en wurgen dat Alcides uiteindelijk met de eerder genoemde achterstand de kleedkamer kon gaan opzoeken. Pauze.

Tijdens de rust werden de puntjes wat nader op de welbekende i gezet in de hoop dat Alcides scherper uit de kleedkamer zou komen. Het tempo moest omhoog, vooral ook op de dode momenten. Ook het bewegen zonder bal was iets dat beter uitgevoerd moest gaan worden.De heren spelers pakten dit inderdaad beter op in de tweede helft. Er werd getracht meer vooruit te voetballen vanuit een beter verzorgde opbouw van achteruit. Het spel  van de Alcideanen zag in het tweede bedrijf er weliswaar beter uit,  maar over het geheel was het te weinig om het Velocitas vandaag moeilijk te maken. De Groningers bleven de betere ploeg. Alcides moest het vandaag doen met enkele uitvallen waarbij Ruben Zanting en Ryan Luyckx nog het dichtst in de buurt van het doel kwamen van Velocitas. Ruben met een beste pegel van rechts voor het doel en Ryan die met een beste boogbal de ver voor het doel staande keeper van de gasten probeerde te verrassen. Verder liet nogmaals keeper Roël zien vandaag in goede doen te zijn, waardoor de 0 – 1 stand gehandhaafd bleef tot aan het eind van de wedstrijd.Waar we allen gehoopt hadden goed uit de winterstop te komen, viel het resultaat in werkelijkheid toch wat tegen. Het nog niet geheel op niveau zijn van enkele spelers voor wat betreft fitheid, de aangepaste samenstelling en de daaruit voortvloeiende gewijzigde (noodzakelijke) opstelling, bleek mede teveel van invloed op het spel van Alcides vandaag. Een wedstrijd waar we op meerdere punten lering uit moeten trekken (tempo, bewegen zonder bal met een extra schepje strijd) zodat we de aankomende wedstrijd beter beslagen ten ijs kunnen komen. Dat Alcides in de tweede helft liet zien te willen gaan voor een doelpunt is ondanks het resultaat een aangename constatering. Wat ook genoemd mag worden is dat Jurre en Boye als C1-spelers na hun invulbeurt  zich goed staande wisten te houden tussen de grote mannen. Knap jongens hoe jullie mee wisten te voetballen. Het welbekende petje af.

Volgende week kan Alcides B1 met een thuiswedstrijd tegen KZC laten zien dat zij wel degelijk uit het goede voetbal-hout zijn gesneden. Want dat onze B1 een best potje voetbal op de mat kan leggen, daar zijn wij nog steeds van overtuigd. Een overtuiging die de aanzet zal betekenen bij alle spelers om met een uiterste wil te willen gaan voor een overwinning. Iets dat tegen KZC zeker nodig zal zijn aangezien de aankomende tegenstander waarschijnlijk met revanche-ideeën naar Meppel zal afreizen. We gaan het meemaken.