Met slaap in de ogen

Annen E1 - Alcides E1

Na het zeer onderhoudende verslag  “bloed zweet en tranen” van een week geleden, bleek vanochtend om 07.15 (!) op de parkeerplaats van Alcides dat het verslag door iemand anders geschreven zou moeten worden en ik kan jullie vertellen dat het animo hiervoor niet groot was. Zeker niet op het tijdstip van 07.15…. De slaap hadden wij nog in de ogen alvorens wij voor de competitie naar Annen toe moesten. Ja u leest het goed. Annen! Niks geen SVN, FC Meppel of MSC, nee de competitie-indeling van de KNVB zorgt ervoor dat er vele km’s gemaakt moeten worden. Gelukkig beschikt ons team over de nodige lease auto’s en kunnen wij dus vol goede moed, naar de uitwedstrijden gaan die ons dit jaar naar Groningen, Zuid Laren, Assen, Hoogeveen, maar vandaag dus naar Annen brengen.

Gezien het vroege tijdstip van vertrek was de catering goed verzorgd door Greetje, maar zoals wel vaker verraste Jacko ons ook, doordat de kantine gewoon open was.

Om klokslag 9 uur begon de E1 aan zijn wedstrijd die onder leiding stond van een jeugdige vrouwelijke scheidsrechter.  Julian Oord was geblesseerd in Meppel achtergebleven en Quin was zijn vervanger. De jongens waren goed geïnstrueerd door onze trainers Gert Jan en Sven en de koppies stonden goed aldus de trainer.  Voor Annen was het hun eerste wedstrijd in de hoofdklasse.  Na de aftrap bleek dat zij goed konden voetballen en kwamen ze er een aantal keren goed voetballend voor de dag. Alcides werd naar achteren gedrukt en wij moesten alle zeilen bijzetten om geen tegengoal te krijgen. Na 10 minuten veroverde Timo de bal in de verdediging en legde deze vervolgens achter de verdediging van Annen neer, waar Dikkie hem met zijn snelheid kon oppikken en uit het niks zomaar de 0-1 kon aantekenen en dit zeer koelbloedig deed. Dit was een klein beetje tegen het spelbeeld in.
Uit de aftrap van Annen liep Alcides met zijn allen achter uit en voordat wij er erg hadden lag de bal achter de verbouwereerde Mika in het net 1-1… de voorsprong was helaas van korte duur.

Annen nam het heft stevig in handen en onze jongens leken wat bevangen door de schrik en misten wat scherpte in de duels. Annen speelde verzorgt voetbal en wisten 5 minuten daarna al de 2-1 te maken. Dit was gezien het spelbeeld zeker terecht.  5 minuten voor de rust deed er zich een situatie voor dat Mika ver uit zijn goal moest komen om een doelpunt tegen te gaan. De spits van Annen schermde de bal af en Mika legde vervolgens zijn armen om de speler heen, om bij de bal te kunnen. De scheids floot en gaf een penalty…. Getergd door de onrecht zorgde Mika er zelf voor dat hij de strafschop van hun keeper stopte en ook de rebound was vervolgens voor hem.  Vlak voor rust zorgde zij  toch voor de op dat moment verdiende 3-1. Wat opviel aan Alcides zijde is dat de echte scherpte om het blok te zetten bij schoten van Annen er niet was. Waardoor zij ongehinderd deze 2 doelpunten konden maken.

In de rust ging de tegenstander naar binnen, maar onze jongens niet. Zij bleven op het veld achter en  kregen uitleg van de trainers van hoe ze dit konden omzetten, hoe er scherper gespeelt kon worden.  Gelukkig had dit effect en speelden de Alcideanen een tweede helft waarbij zij de betere waren. Duels werden gewonnen, felle tweekampen en toen zagen wij als publiek weer terug wat wij vorig jaar ook zo vaak gezien hebben. Als Alcides gaat strijden en gaat knokken dan kunnen ze het elke tegenstander moeilijk maken. Is die strijd er niet, dan…..

Een mooi voorbeeld hiervan was wederom een overname van Timo die hij afronde met een vlammend schot die de keeper ternauwernood kon keren. Helaas viel Timo hierna wel uit, met een blessure die hem al langer parten speelt.  Voetballend wisten wij beter de vrije man te vinden en hadden wij de gehele tweede helft het overwicht. Annen heeft geen enkele kans meer gehad. Toch werd het 4-1 voor hen… Deze goal was een foutje in de verdediging, maar deze foutjes worden ook wel eens door eredivisie spelers gemaakt…

Al met al een wedstrijd met twee gezichten en op basis van de 1ste helft een verdiende nederlaag, maar de 2de helft geeft voldoende vertrouwen erin dat onze jongens dit seizoen echt wel  goed gaan presteren.  Helaas nu wel met 2 blessures en hopelijk zijn de jongens voor komende woensdag weer fit, want dan wacht de laatste bekerwedstrijd tegen MSC.