Namen van de foto bekend !

Alcides-Archief
 
Enkele weken geleden plaatsten we een foto, waarvan slechts een viertal namen bekend waren. Op ons verzoek of er mensen waren die de namen konden geven van de overige personen, zijn gelukkig enkele reacties gekomen.
Hans Boersma, Martin van Petersen/Jan Lugtmeyer, Roel Kroes, mevrouw Katoele, in samenwerking met mevrouw Pothof, hebben samen praktisch alle namen kunnen geven van de personen.
 
Daarom hierbij de namen:
Achterste rij v.l.n.r.: Arie van Schelt, Geert Smilde, Reindert Boersma, Dick Jongerheld, Elevelt ( bestuurslid/leider), Jansen,  Hilbert Nekeman, Bep van der Sluis,  Jaap Knoops.
Gebukt v.l.n.r.: Dirk Kroes, Jack Esselbrugge, Arend Boven,  Meeuwis van Dijk.
Geknield v.l.n.r.:  Vos, Harm Schuuring,  Tien, Willem Vos.
Waar wij Klaas Vredeveld noemden, werd door enkelen Tien genoemd.
 
Vanaf zijn vakantieadres in Griekenland kon Roel Kroes nog veel meer informatie over deze foto en ook de tijd geven:
“Dit is het vierde elftal uit ca 1947 – 1948. Het was een mix van oud-eerste elftalspelers, aangevuld met wat minder getalenteerde spelers.
Als jongetje van een jaar of acht mocht ik vaak mee met de uitwedstrijden, op de fiets naar Koekange en Ruinerwold en dergelijke.
Er werden vaak grote overwinningen behaald, maar het bleef altijd steken bij 19 – 0, een stand die vaak al halverwege de tweede helft bereikt was. Het was namelijk zo, dat degene die de 20e goal maakte, een rondje moest geven ……. Bij de stand van 19 – 0 werden de fraaiste kansen om zeep geholpen.
Na het nuttigen van de nodige consumpties werd de terugreis naar Meppel aanvaard, waarbij het nog wel eens gebeurde dat iemand in de berm terecht kwam en van de fiets tuimelde.
De thuiswedstrijden werden op het terrein “de Bult” gespeeld. Meeuwis van Dijk, die een boerderij had in het brede gedeelte van de Woldstraat wilde bij slecht weer ook graag voetballen. Als het veld op zondagmorgen dreigde te worden afgekeurd kwam hij in alle vroegte al naar “de Bult” met paard en wagen, volgeladen met zand. Karrevrachten zand werden op de slechte gedeelten uitgestort, zodat de wedstrijd kon doorgaan"!