Nederlaag Alcides

Te weinig gecreëerd

Alcides heeft zaterdagavond in Sneek met 3-0 verloren van SWZ. Beide ploegen hebben nu drie punten na twee wedstrijden in de hoofdklasse C op zondag.

De beste kansen voor de pauze waren voor SWZ Sneek. Toch was er een wel erg makkelijk gegeven strafschop voor nodig, voor de Friezen, om op voorsprong te komen. Stefano Assenberg beroerde na 19 minuten Age Hains Boersma licht en Boersma benutte daarna zelf de penalty: 1-0. Na 33 minuten viel de tweede toen Sean de Ruiter een voorzet binnen kopte.

In een onvriendelijke tweede helft, met veel opstootjes en het geblesseerd uitvallen van Yannick Kaluzi, had Alcides meer in de melk te brokkelen. Zo schoot Roy Visscher voor Alcides op de paal, maar de betere mogelijkheden bleven voor de Snitsers.
In de 88e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Andy de Vries was de aangever en Erolind Derguti maakte het oog in oog met Alcides doelman Bas van Wegen af: 3-0.

(De bovenstaande foto komt uit de thuiswedstrijd van vorig seizoen)