Nederlaag Alcides tegen Be Quick 1887

HAREN –

Be Quick 1887 speelde zich zondag in het eigen Esserbergstadion veilig in de hoofdklasse C door een 4-2 overwinning op Alcides. De Meppelers zagen het gat met de elfde plaats, die nacompetitie tegen degradatie gaat betekenen, tot vier punten slinken, doordat enkele concurrenten wel punten pakten.

Door Andor Heij

In de rommelige openingsfase kreeg het door blessures zwaar gehavende Alcides via Yannick Kaluzi de eerste kans die over ging. Leyi Hu was vervolgens voor de Groningers twee keer dichtbij, maar raakte de bal niet goed. Na 22 minuten leek Daan Driever een goede Be Quick aanval af te ronden. Alcides doelman Bas van Wegen kreeg echter nog een voet tegen de bal. Uit de tegenstoot scoorde Alcides. Rick-Jan de Groot hield overzicht en Bjorn Zwikker schoot raak: 1-0.

Zwikker kreeg daarna nog twee mogelijkheden die over en naast het Be Quick doel vlogen. Be Quick kreeg aan het einde van de eerste helft de overhand en na 41 minuten schoot Driever een vrije trap perfect in de kruising. Op slag van rust kreeg Driever nog een mogelijkheid die net over vloog.

Be Quick beter
De tweede helft was voor Be Quick met de eerste kansen voor Fabian Stevens en Hu. Toch kwam Alcides na 52 minuten op voorsprong en opnieuw haalde Zwikker de trekker over. Alcides begon steeds slordiger te spelen en de 2-2 viel twee minuten later al. Aron Strengholt produceerde een ouderwetse frommelgoal.

Na 65 minuten kwam Be Quick op voorsprong. Driever werd weggestuurd en die schoot de 3-2 achter Van Wegen. Alcides kreeg via Zwikker nog een grote kans, maar Be Quick doelman Hindrik Snijders bokste de bal tot corner. De Groningers kregen via Stevens nog een aardige kans en beslisten het duel in de 85e minuut. Invaller Youri Ploeger kon alleen op Van Wegen af en schoot hard raak: 4-2.

Tevreden
Be Quick trainer Mischa Visser zag een goede tweede helft van zijn ploeg: “We leken veel fitter dan Alcides. We toonden lef en bleven goed door voetballen”. Visser is ook tevreden over het seizoen: “We hebben 16 jongens laten debuteren. Die hebben nog nooit eerder hoofdklasse gespeeld en daaronder komen er elf uit de eigen jeugd. We staan keurig zevende in de middenmoot. We zijn hartstikke tevreden over de ontwikkeling van de spelers tijdens het seizoen.”

Herpakken
Voor Alcides trainer Eduard Lindeboom waren de druiven zuur: “We geven minimaal 2 assists op hun, we hielpen Be Quick in het zadel. Ik heb vooraf gezegd, wees zuinig met balbezit, maar het omgekeerde gebeurde.” Alcides is door de nederlaag nog niet veilig: “We hebben het allemaal nog in eigen hand. We krijgen nog Germania, De Bataven en AFC Arnhem. Daar maak ik me nog geen zorgen over, maar wel over het feit dat we al vier keer op rij hebben verloren. We zullen ons deze week moeten herpakken”.

Be Quick 1887 – Alcides 4-2. 0-1 Bjorn Zwikker (23.), 1-1 Daan Driever (41.), 1-2 Bjorn Zwikker (54.), 2-2 Aron Strengholt (56.), 3-2 Daan Driever (65.), 4-2 Youri Ploeger (85.). Toeschouwers: 250.