Olde Veste'54 E1 - Alcides E1

Mika: Man of the Match

Olde Veste uit Steenwijk is met ruime afstand de koploper in de competitie van Alcides E1.
Na een prachtige gewonnen reeks van onze jongens klommen zij van nummer 8 naar nummer 4. Met dit vertrouwen, waarin gewonnen werd van de nummer 2 ACV en een oefenpartij tegen meiden van Drenthe onder de 12, was alles mogelijk. Het devies was wederom scherp en fel beginnen. Maar het leek alsof alleen de naam Olde Veste al angst inboezemde.

Zowel in de eerste als tweede helft lieten we het in de beginfase liggen. De verslaggever noteerde voor beide helften, doelpunten voor Olde Veste in de 2e en 4e minuut. Ook in de rest van de eerste helft dicteerde de tegenstander het middenveld en lukte het niet om de keeper van OV'54 op de proef te stellen. Wel hield Alcides goed stand in de verdediging door goed keeperswerk van Mika, bikkelen van Ynze, de rust en overzicht van Mees en goede passes van Timo.

Ook na de 4e minuut in de tweede helft had Olde Veste het betere van het spel, maar werd Alcides toch beduidend gevaarlijker dan in het eerste bedrijf. Er was zelfs een fase dat we druk zetten en met mooie driehoekjes en samenspel de tegenstander de baas waren. Met een prachtige aanval dwars door het midden, was Dikkie los in een vrije gang naar de keeper. De noodrem was nodig om onze doorgebroken speler te stoppen. Door het niet zichtbare 16 meter gebied, gaf de scheids een vrije trap i.p.v. een penalty. De vraag was of dit wat uitmaakte met die uitstekende ex DESZ keeper, want ook de goed genomen vrije trap van Timo plukte hij uit de kruising.

De druk van Alcides hield aan en dit mondde uit in een sterke aanval, waar Kjeld met een goed bedachte lob, net niet genoeg de keeper kon verassen. De hoekschop die volgde werd snoeihard binnengeschoten door Dikkie, 4-1 wat tevens de eindstand was.

Andere teams in de poule verliezen vaak met dubbele cijfers van de koploper. Ook door onze uitstekende keeper Mika bleef de schade beperkt. Misschien dat door de goede reeks van onze jongens de verwachtingen iets te hoog gespannen waren. Olde Veste weet elkaar bijna blindelings te vinden in samenspel en blijven strijden voor iedere bal wat een mooi leermoment is voor Alcides E1. Laten we dat meenemen naar de tweede helft van deze competitie en mogelijk daarmee nog kunnen klimmen naar een derde of zelfs tweede plek.
Come on boys, succes en een fijne vakantie, ook voor de ouders en begeleiding en een goed 2016 met veel (doel)punten.