Olde Veste E3 Alcides E2 op 17 oktober 2015

Olde Veste E3 – Alcides E2

Vandaag moesten we naar Steenwijk de uitwedstrijd tegen de Olde vesting stond op het programma. Deze ploeg was sterk begonnen met 1 overwinning en een gelijkspel. En wij wilden graag laten zien dat de overwinningen tegen Oldemarkt E1 (6-1)en de oefenwedstrijd tegen MSC E2 (3-2) geen incidenten waren.

1e helft

We begonnen met de volgende opstelling: Doel: Julian, Achter: Quinn 2e en Cas, Middenveld: Tim, Olaf en Salmane en voorin Younes. Thomas en Boaz begonnen als wissel. Het motregende een beetje wat resulteerde in een zwaar bespeelbaar veld waardoor het moeilijk combineren was. Met wat kansjes over en weer kwam het 1e gevaar van de Olde Veste maar een goeie redding van Julian hield de stand op 0-0 wel werd het een corner voor de Olde Veste maar die werd door Olav hard naar voren geschoten. Na een goede aanval van Alcides was het Quinn die met een prachtig lobje de stand op 0-1 bracht, op dat moment ook dik verdiend want we waren de bovenliggende partij. Vlak voor rust maakte de Olde Veste 1-1 maar na het bestuderen van de videobeelden bleek dat deze goal ten onrechte was goed gekeurd.  Een beetje ongelukkig gingen we dus de rust in 1-1 maar een peptalk van Stefan en Youri en onze mannen hadden er weer het volste vertrouwen in.

2e helft

Toch begonnen we niet scherp aan de 2e helft wat resulteerde in 2 snelle goals van de Olde Veste 3-1 binnen vijf minuten. Alcides rechte zijn rug en ging opzoek naar de aansluitingstreffer en deze kwam er dan ook, Boaz nam de corner en onder druk van Cas liep de verdediger deze in het eigen doel 3-2!! We zetten nu alles op alles om er nog een puntje uit te slepen maar met 2 geslepen corners liepen wij in het mes en liep de Olde Veste uit naar 2-5 !! dit was tevens de eindstand van deze wedstrijd.

Een prima wedstrijd van onze kant tegen de Olde Veste wat toch de grote favoriet is om kampioen te worden in deze competitie. We hebben weer laten zien dat als we goed positiespel spelen en  voldoende inzet tonen dat we het dan iedere tegenstander lastig kunnen maken. Als we zo doorgaan dan gaan we zeker nog een paar overwinningen behalen deze competitie.