Puike teamprestatie ST FC Meppel/Alcides JO19-2

Na het spelen van de drie bekerwedstrijden, met wisselende resultaten, stond voor vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Eindelijk voor het echie, tenminste als je de bekerwedstrijden als oefenwedstrijden betiteld. Dit moest ook wel, aangezien er dit seizoen gespeeld gaat worden met een team van spelers afkomstig van FC Meppel en Alcides. Ondanks dat we de eerste aanzet om te komen tot een team hebben gemaakt voor de zomerstop, bleek dat deze wedstrijden toch echt nog wel nodig waren om te wennen aan elkaar. Voor de technische staf eveneens noodzakelijk om uit te zoeken welke speler in deze samenstelling op welke plek het beste tot zijn recht zou komen. Dit betekende wel dat na het samenstellen van de selectie, er enkele jongens zich moesten schikken in een andere rol en positie dan dat zij gewend waren. Gezegd moet worden dat de mannen dit goed hebben opgepikt. Het gaf ons als leiding het meeste zicht op hoe wij tot het juiste team konden komen. Vandaag de eerste graadmeter of we de juiste keuze hadden gemaakt.

Rolder Boys was vandaag onze eerste opponent van het voetbalseizoen 2017 – 2018. Na 20 minuten vertraging kon er uiteindelijk aan de wedstrijd worden begonnen. FCM/A moest plotsklaps in andere shirts spelen en enkele spelers van de bezoekers hadden hun spelregelbewijs nog niet behaald. Dus eerst even checken of zij wel speelgerechtigd waren. Dan toch, aanvang wedstrijd.

Tactische pakten het onze mannen goed op. De wedstrijdbespreking wierp in eerste instantie zijn vruchten af. Toch gedurende de eerste 20 minuten werden onze mannen steeds wat slordiger in de opbouw van achteruit. Hierdoor zette zij zichzelf onnodig onder druk. Onnodig, omdat Rolder Boys al relatief snel het beeld schetste niet de ploeg te zijn waar FCM/A voor onder hoefde te doen. Sterker nog, als staf waren wij van mening dat onze mannen voetballend meer in huis hadden dan de bezoekers. Tot uitdrukking in het spel kwam het nog niet. In het verdere verloop van het eerste bedrijf pikten onze heren het steeds beter op. Vooral omdat er meer gespeeld werd uit een betere organisatie met een goede veldbezetting, waarbij ieder zijn taak steeds beter ging uitvoeren. Lemuel was daarin een goed voorbeeld. Als linksbuiten vervulde hij zijn rol naar verve. FCM/A wist tot enkele goede aanvallen te komen, waarbij de beloning van hun inzet en strijdlust kwam na een klein half uur spelen. Via rechts was er sprake van goed combinatievoetbal tussen Kas en Tom V. Laatstgenoemde wist net voor de achterlijn een strakke lage voorzet te geven richting de inlopende Lemuel. Waar de keeper van de bezoekers de bal leek te onderscheppen, bleek hij minder houvast dan gedacht. De loskomende bal werd door de attent reagerende Lemuel gedecideerd binnen geschoten: 1 – 0. Deze voorsprong gaf de mannen van FCM/A een flinke boost. De duels werden met overtuiging gespeeld, de opbouw verliep via Robbin en Wisse steeds beter en de middenvelders, Maan, Jasper en Kas, kregen de centrale ruimtes steeds meer in handen. Hierdoor wist FCM/A meerdere aanvallen op te zetten, waarvan er ééntje kort voor de rust doeltreffend leek te zijn. Helaas wist Jasper de bal niet geheel lekker te raken, waardoor de keeper van Rolder Boys zijn inzet bij de eerste paal wist te pareren. Met een voorsprong van 1 – 0 werden de kleedkamers opgezocht.

In de pauze nog wat puntjes op de i gezet en de mannen vooral geprezen op het tweede deel van de eerste helft. Kon dit voortgezet worden, dan kon het er voor FCM/A wel eens heel goed uitgaan zien. In dat opzicht hadden we het zelf in handen.

Toch speelden wij in het eerste gedeelte van de tweede 45 minuten teveel op eigen helft. Niet zozeer omdat de bezoekers echt gevaarlijker werden, maar voornamelijk omdat FCM/A teveel in de achteruit ging en ging leunen op de kleine voorsprong. Waar het centrale duo bij aanvang van de wedstrijd nog niet op hun sterkst bleek, waren het juist zij die de gehele tweede helft zeer solide hun taken wisten uit te voeren. Robbin en Wisse wonnen zo ongeveer ieder duel en konden er in de opbouw er aansluitend een goed vervolg aangeven. Met snelle omschakelingen wist FCM/A er meerdere keren gevaarlijk uit te komen. Rolder Boys wilden wel in de vooruit, maar konden dit ook niet vol doen want teveel ruimte weggeven en een tweede tegen, zou voor hen dodelijk zijn. Na zo’n 25 minuten in de tweede helft werd dit ook bewaarheid. Een goede aanval van de Meppelers, mondde uit in een cornerbal. De voorzet die vanuit de hoek volgde werd door Jesper, die goed inviel voor de vroegtijdige uitgevallen Farbod, netjes met een bekeken knikje binnengekopt: 2 – 0. Heerlijk. Dit zorgde voor enige bevrijding en gaf tevens nog meer vertrouwen. FCM/A kreeg steeds meer het heft in handen en niet veel later was het nogmaals Jesper die dit uitdrukte in zijn tweede en voor FCM/A derde doelpunt. De keeper zat er niet goed bij en op het moment dat de bal hem ontglipte, was Jesper er als de kippen bij om dit buitenkansje om te zetten in een score: 3 – 0. De drie punten waren binnen. Rolder Boys probeerde het nog wel, maar FCM/A speelde vandaag vooral als team, waarin niemand verzaakte en iedereen voor elkaar vanuit de juiste organisatie bleef werken, erg sterk. Na afloop konden wij als staf en trotse trainers onze mannen enkel complimenteren met het vertoonde teamspel en daarmee het puike resultaat. Top mannen. Hier kunnen we verder mee en kijken we uit naar de volgende pot. Volgende week tegen Musselkanaal. Dat zou nog weleens interessant kunnen worden, aangezien ook zij een best resultaat hadden weten neer te zetten tegen Raptim. We gaan het zien.