Ruime overwinning voor E8

Dit weekend stond de terugwedstrijd tegen Oldeholtpade E2 op het programma. Dit betekende vroeg opstaan, voor sommige ouders nog autoruiten krabben (want het was eerst nog wel koud!) en op tijd in de kantine aanwezig zijn. Dit lukte iedereen waardoor er op tijd met een compleet team naar Oldeholtpade afgereisd kon worden. Inmiddels was de zon ook gaan schijnen, waardoor de wedstrijd onder heerlijke omstandigheden werd gespeeld.

De thuiswedstrijd werd met 8-0 gewonnen door de E8, waardoor sommige jongens de insteek hadden dat ze wel weer eventjes gingen winnen. Na een slappe warming up werd het team toch wel even op scherp gezet door de leider. Het zou allemaal niet vanzelf gaan! Gelukkig bleek al snel dat de jongens en meisje dit goed hadden onthouden, want er werd scherp begonnen aan de wedstrijd. Dat deed Oldeholtpade ook waardoor de verdedigers Tygo en Saartu gelijk in actie moesten komen. Zij wisten te voorkomen dat Mees gelijk al onder vuur werd genomen. Ook op het middenveld werd er goed begonnen door Lesley, Bart en Wout. Er werden veel duels gewonnen en goede acties gemaakt. Belangrijk hierbij was dat er ook oog voor de medespelers was. Door het goede voetbal (en ook minder goed optreden van de keeper van Oldeholtpade) schoot Diego binnen 5 minuten de 0-1 binnen. Even later was het Wout die op aangeven van Luc de 0-2 op het bord zette. Hierna volgde een lange periode waarin er goede acties werden gemaakt, goed werd samengespeeld, maar steeds net niet leidde tot een doelpunt. Kort voor rust werden er nog wel 2 doelpunten gemaakt door Diego en Wout, waardoor de ruststand 0-4 was. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

Na de rust viel het team van Oldeholtpade uit elkaar. Een aantal spelers gingen voorin spelen om toch nog een doelpunt te maken en de rest bleef hangen in de verdediging en op het middenveld. Hierdoor ontstond er veel ruimte om aan te vallen, maar ook was Oldeholtpade gevaarlijk met tegenaanvallen. Veelal stonden de verdedigers van de E8 tegenover een meerderheid aan aanvallers. Door goed verdedigen van Tygo, Saartu en ook Wout en een aantal knappe reddingen van Mees werd er door Oldeholtpade niet gescoord. Aan de andere kant werd het doel van Oldeholtpade steeds vaker bestookt met schoten. Uiteindelijk scoorden Tygo, Lesley (3 keer), Zakaria (2 keer), Diego en Bart in de tweede helft. De eindstand was 0-12 en dat leverde bij iedereen terecht vrolijke gezichten op!