Simpele overwinning op Achilles 1894

Alcides stijgt naar 3e plek

Roy Visscher legt aan voor de 1-0

Alcides deed zondag prima zaken met een eenvoudige overwinning op Achilles 1894 uit Assen.

Alcides speelde met name de eerste helft niet groots, maar desondanks gaf het geen kansen weg en de twee kansen die het creëerde werden feilloos afgerond.
De 1-0 werd na ruim twintig minuten gescoord door Roy Visscher. Hierna nam Achilles een soort van veldoverwicht zonder gevaarlijk te worden. Alcides was tien minuten voor rust wel weer gevaarlijk. Uit een assist van Roy Visscher scoorde Yannick Kaluzi de 2-0.
Vlak voor rust raakte bij Achilles Djababoe geblesseerd. Hij zou uiteindelijk uitvallen wat een groot verschil maakte op het middenveld van Achilles. Bij Alcides zou ook een sterkhouder geblesseerd raken. Captain Eric-Jan Lijzen werd met een knieblessure van het veld gedragen. De ernst van de blessure is nog niet duidelijk.
Alcides had in die tweede helft toen al ruimer voor kunnen staan. Met name Kaluzi had meerdere grote kansen om de 3-0 te prikken, maar liet dat na. Zelfs een strafschop was vanmiddag niet aan hem besteed.

Alcides gaat zondag op bezoek bij FVC, zonder Lijzen en ook zonder Kaluzi, die doordat hij een gele kaart pakte geschorst is. Het zal een pittig wedstrijdje worden in Leeuwarden aangezien FVC de opgaande lijn te pakken heeft. Hopelijk waait het dan niet zo hard als afgelopen zondag, aldaar op de grote vlakte Wiarda geheten.

Fotolink: Alcides - Achilles 1894, foto's door Daan Prest