Slag 2 om het kampioenschap ook voltooid (JO13-3)

Heerenveense Boys - Alcides  1- 3

Drie wedstrijden voor het einde van de competitie was duidelijk dat we alle wedstrijden moeten winnen om kampioen te worden. Tegen Joure ging dat goed, maar Heerenveense Boys was op dat moment de nummer 2, dus dat zou een ander verhaal worden.

De eerste helft zag eruit als een rugby-wedstrijd, niet omdat deze erg fysiek was, maar omdat het spel zich bijna alleen voltrok op het middenveld.

En dat ook allemaal aan de rechterkant. Met de ene na de andere ingooi verschoof het spel slechts enkele meters en kwam van ons mooie combinatievoetbal weinig terecht.

Maar uit het niets verlegde Quinn het spel van rechts naar links en werd de bal vanuit de middenstip naar onze voorste linie gespeeld. Na de stuit kon Kjeld de bal verlengen met zijn hoofd en speelde zichzelf vrij voor de uitgekomen keeper. Met een prachtige hoge lob viel de bal precies goed voor de 0-1.

Vanaf de aftrap begon Heerenveen aan zijn tweede aanval om nog voor rust de stand gelijk te trekken. Een echte aanval was het eigenlijk niet en door de kluts kwam de bal bij een Heerenveen speler die hard binnenschoot.

Beide teams hadden niet veel aanvallen de eerste helft en met een  gelijke stand bij de ranja leek iedereen vrede te hebben.

De tweede helft was niet vergelijkbaar met de eerste. Er was maar 1 voetballende ploeg en dat was Alcides. We konden ons spelletje spelen en de grote Albert van Heerenveen liet wat steekjes vallen.

Onze verdediging met Timo, Mees en Julian voorop, stond als een huis. Net als in de thuiswedstrijd werden de duels tussen Dani en Albert van Heerenveen fysieker en kwam Dani er een paar keer als winnaar uit. Zo ook bij de tweede goal. Dani veroverde de bal en passeerde een speler van Heerenveen en stond toen rond de zestien oog in oog met Albert. (Niet echt oog in oog want Albert is 2 koppen groter). Met vallen en opstaan en een dubbel duel met Albert kwam Dani er langs en schoot de bal prachtig binnen. Een meer dan verdiende voorsprong.

Salmane maakte ook prachtige acties en kreeg ook nog de ruimte om af te vuren. Na een mooie voorzet van Younes op links kopte Dikkie vanaf de penaltystip net over. Er was maar 1 team dat verdiende te winnen, het was eenrichtingsverkeer, waar Boaz, Mika en Olivier voorop in de strijd gingen en steeds druk bleven houden, zodat Heerenveen niet aan aanvallen toekwam. Na een mooie combinatie legt Kjeld de bal precies op maat voor de linker van Younes die heerlijk uithaalt en de eindstand op 1-3 brengt.

Heerenveen probeert het nog en krijgt ook nog wat extra tijd van de scheidsrechter, maar Sem houdt zijn doel de tweede helft keurig schoon.

Een prachtige tweede helft brengt ons tot de kampioenswedstrijd  aanstaande zaterdag, waar andermaal in deze drie-slag gewonnen moet worden om als kampioen deze spannende competitie af te kunnen sluiten.