Slotduel Alcides in hoofdklasse: nipte nederlaag

Alcides heeft afscheid genomen van de hoofdklasse met een nipte 1-0 nederlaag bij Rohda Raalte. De thuisploeg wist pas in blessuretijd te scoren, maar kon zich door de winst niet rechtstreeks handhaven en speelt p-d-duels om erin te blijven.
In een matige wedstrijd had Rohda meer balbezit en wist het ook de meeste mogelijkheden te creëren. Het trof de paal en zag een inzet net voorlangs gaan. Alcides probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden, maar kon aanvallend voor rust nauwelijks een vuist maken.
Na de pauze drong het thuisploeg meer aan omdat het moest winnen. Het kreeg kansen, maar zag Alcides via Rik Jan de Groot de beste kans krijgen. Hij verscheen vlak voor tijd alleen voor de keeper en verzuimde de 0-1 te maken. In de tegenstoot wist Rohda uiteindelijk wel te scoren via Lars Kamperman-Leferink: 1-0. De winst bleek niet voldoende omdat zowel Alverna als Hollandia won waardoor Rohda als 11e eindigde. (Bron: MeppelerCourant.nl)