Spannende 0-0 tegen Flevo Boys

Vandaag de eerste competitie wedstrijd van dit seizoen voor Alcides D3. In de beker ging het goed en dus waren we zeer benieuwd hoe het vandaag zou gaan.

We speelden een heel goede eerste helft. Er waren dikke vette kansen voor Jorn, Donny en Issam, maar de Flevo Boys keeper keepte een puike wedstrijd.

We gaven eigenlijk niets weg, maar hadden zomaar met een 0-1 stand kunnen gaan rusten. Vlak voor het rustsignaal ging één van de boys alleen op onze goal af, hij werd gehaakt en eigenlijk had de bal op de stip gemoeten, maar de scheidsrechter stond er te ver van af om het goed te kunnen beoordelen en liet verder spelen.

Na de ranja was Flevo Boys de bovenliggende partij, zonder echt kansen te creëren. Wij creëerde wel een hele grote kans. Thijmen stoomde op de rechterflank naar voren en gaf de bal voor het inschuiven aan Anthony, maar die raakte de bal niet lekker, waardoor de keeper van Flevo boys de inzet kon keren.

Vijf minuten later was het dan toch raak. Een schitterende pass in de diepte werd goed aangenomen door Jan-Willem, die de keeper vanaf 16 meter in de luren legde en de 1-0 scoorde. Tenminste, dat dacht iedereen. De grensrechter van Flevo Boys meende dat het buitenspel was en de scheidsrechter nam dat over.

Flevo Boys nam de laatste 10 minuten het initiatief en nog bijna scoorde ze, maar keeper Luuk had gelukkig nog een fantastische redding in huis.

En dus bleef het gelijk, eigenlijk ook wel terecht, maar ook wel een beetje zuur.