Spannende start van competitie van E5 tegen Havelte E1

De eerste ronde van de competitie was een vrije ronde voor de mannen van de E5. Afgelopen zaterdag was dan ook de start van de competitie voor de E5. Na de goede resultaten in de bekerwedstrijden waren ze er ook op gebrand om de competitie goed te beginnen. Dat het met de motivatie wel goed zat, bleek wel uit de eerste helft. Er werd heel goed gevoetbald. De jongens wisten elkaar goed te vinden, waren positief aan het coachen en als resultaat hiervan viel de 1-0 van Lasse. Havelte E1 liet ook zien dat het een goede tegenstanders was. Niet altijd hadden de middenvelders en verdedigers een antwoord op het spel van Havelte. Gelukkig stond Hidde goed zijn doel te verdedigen, waardoor er geen doelpunt viel voor Halvelte. Vlak voor rust was het Dani Weijenberg die de 2-0 en de 3-0 scoorde.

In de rust waren de jongens erg goed gemutst en dachten dat de zege al bijna binnen was. Dit was echter niet het spelbeeld van de eerste helft en er moest nog een helft goed en geconcentreerd gespeeld worden om de winst binnen te halen. Dit was ook de boodschap van de leiders. Deze boodschap kwam niet helemaal over bij de spelers. Net als bij de eerdere wedstrijden werd het goede niveau van de eerste helft niet doorgezet naar de tweede helft. Havelte daarentegen begon wel goed aan de tweede helft. Hierdoor kwam E5 al vrij snel onder druk te staan. De verdedigers Lasse, Zakarye en Olivier konden moeilijk de middenvelders bereiken en die hadden daarna weer pech met de voortzetting. Dit resulteerde al snel in de 3-1. Hierdoor kreeg Havelte weer wat hoop en werd het spel van de E5 nog onrustiger. Door dit onrustige spel werd de bal bij het uitverdedigen door Hidde pardoes bij een speler van Havelte in de voeten geschoten. Dit zeldzame foutje van onze keeper werd afgestraft door Havelte, want de bal werd beheerst via de tweede paal binnengeschoten. De spanning in de wedstrijd was te voelen en na een goede aanval werd zelfs de 3-3 gescoord door Havelte. Het leek net of dit het signaal was voor de E5 om de draad weer op te pakken, want ineens werd het spel weer beter. Op het middenveld lukten de acties van Tygo en Dani Hulzebosch nu wel en werden Dani Weijenberg en Milan weer in stelling gebracht. Achterin werden de duels door Wout en Olivier weer gewonnen en Lasse en Zakarya zorgen weer voor een goede aansluiting naar het middenveld. In een spannend slot van de wedstrijd was het Milan die met een hard schot de winnende goal maakte. Uiteraard was hij en het team hier superblij mee!! na dit doelpunt volgden nog een paar spannenden minuten, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord. Een mooie en knappe 4-3 overwinning voor de E5 dus!!