Steenwijk E3 - Alcides E5

Verslag van de week

Daar stonden wij dan, ongeveer 10 minuten over half negen in de ochtend, aangekleed en wachtend op de warming up.
Er lag wat los, nat gras op het veld en de jongens konden het niet laten om deze weg te schoppen.
Gevolg dat veel gras aan hun schoenen geplakt zat. Het blijven jongens!
Trainer Stephan neemt ze gauw mee om met de warming up te beginnen. Stukje lopen, even overspelen
en even het schot op de goal oefenen, nog wat instructies en de wedstrijd begint.

Al gauw had Younes een poging richting de goal, maar omdat er veel spelers van Steenwijk
voor het doel stonden kwam de bal er niet langs, Boaz neemt de aanval over, maar ook deze poging
mislukt. Uiteindelijk schiet Younes de bal over.

Ook bij de ingooi van Boaz naar Cas komt de bal bij Younes en met wat licht voetenwerk zit
Steenwijk ertussen en strand de aanval. Tot nu toe is de bal alleen op de helft van Steenwijk en
heeft Alcides voor 80 % balbezit.
Achterin krijgt Thomas de bal en schiet de bal langs de linker zijlijn naar Younes, hij heeft
weinig tijd nodig om de bal te schieten richting het doel. Younes zorgt voor de 0 - 1.

Na een aantal minuten krijgt Younes de bal en loopt richting doel, schiet de bal naar Cas, die
de bal mooi over de keeper schiet.. doelpunt. Het is 0 - 2.
Ook Steenwijk krijgt een kans, een speler loopt vrij na een duel met Thomas. Hij schiet richting
onze keeper Mika, die de bal stevig pakt in zijn handen. Keurig keeperswerk !

Er volgen meerdere pogingen van Alcides waarbij de aanval goed wordt opgebouwd.
Via Olaf wordt de bal gespeeld richting Boaz, Cas, Quinn of Tim. Zij vinden al gauw de spitsen Pien en Younes.
Pien, onze aanvoerder voor vandaag krijgt kansen. Zij krijgt de bal van Boaz en schiet richting doel.
Helaas pakt de keeper de bal. Ook bij tweede kans schiet Pien de bal naast het doel.

Het is Younes die zorgt voor de 0 - 3. De bal komt van Cas en wordt overgespeeld naar Boaz. Boaz schiet
een 'verre bal' naar Pien en zij ziet Younes, die vervolgens de bal krijgt. Beheerst schiet hij de bal in de goal.
Younes zorgt ook voor de vierde goal en Pien weet het vijfde doelpunt te scoren.
Na een verdedigende fout van Steenwijk pakte Pien de bal en scoorde de 0 - 5. Go Girl, Go Girl!

Met deze stand ging E5 rusten en genoten ze van de appelsap van de jarige Thomas en kregen ze instructies van Stephan.
Hij vroeg aan Pien en haar harem : "Wat gaat Steenwijk straks doen?" Het antwoord op deze vraag liet niet lang op zich wachten.

In de tweede helft moest E5 weer even in het wedstrijdritme komen. Steenwijk had blijkbaar een goede peptalk gehad.
Na wat kansen krijgt Quinn de bal, hij schiet de bal langs de zijlijn naar Olaf. Olaf neemt de bal mee naar voren en schiet .... een mooie goal. Olaf zorgt hiermee voor een half dozijn, nummer 6 ligt er in !!

Al vrij snel krijgt Steenwijk een kans vanuit een corner. De nummer 10 zorgt voor Steenwijk voor de eerste goal.
Alcides weet al snel weer de aanval in te zetten en hun aanvalstechniek wordt ingezet. Pien krijgt de bal,
schiet de bal naar Younes die hem uitstekend weet om te zetten: 1 - 7.

Een nieuwe aanval, de bal gaat van Tim (heel beheerst langs de lijn) naar Younes. Hij schiet de bal
naar Pien en Quinn loopt mee. Hij krijgt de bal en schiet.... helaas!
Na een handsbal krijgen wij het ritueel "de penalty". Er wordt geschreeuwd naar de trainer, wie de bal
mag nemen. In een paar seconden wordt besloten om onze "nieuwe" keeper deze kans te laten benutten.
Na opperste concentratie neemt Mika zijn penalty. Hij schiet en de bal wordt jammer genoeg gestopt door de keeper.

Na een lange bal krijgt Younes de bal en scoort zijn vijfde (1 - 8) en zesde doelpunt (1 - 9).
Nummer 10 komt van de hardwerkende Boaz. Vanuit een corner krijgt hij de bal en loopt snel richting
doel om te zorgen voor de 1 -10.

Na wat gerommel en drukte voor het doel van Cas, die Mika in de tweede helft verving kregen wij onze
tweede goal tegen. (2 - 10).
Wat Quinn net niet lukte, ging hem nu beter af. Pien speelde de bal naar Tim, die de bal mooi doorspeelde naar Quinn.
Hij schiet nu netjes tussen de palen. GOOOAAAL. (2 - 11)

De laatste goal viel via een vrije trap. De bal ging van Boaz naar Tim, die de bal speelde naar Younes.
Younes schoot... en via een speler van Steenwijk kwam de bal in het doel. Dank je wel.
Wat resulteerde in een eindstand van 2 - 12.

Na het nemen van de penalty's en het bedanken van de tegenstanders van VV Steenwijk gingen wij lekker douchen.
Na het nuttigen van de limonade en de chips genoot E5 van hun vrije zaterdagmiddag.
Alleen Olaf had geen tijd om te douchen, hij ging nog naar Emmeloord om E3 te helpen.