Teleurstellend gelijkspel voor B2

Vorige week jammerlijk tegen WIJC B1 op z’n Duits verloren. In de laatste minuten zagen we minimaal een gelijkspel in rook op gaan. We speelden toen zeker het eerste gedeelte van de wedstrijd controlerend sterk. Daar wilden we vandaag op verder borduren met in de verwachting een beter resultaat. Gezien de tegenstander van vandaag Diever Wapse B1 (DW) en hun plek op de ranglijst, zou het moeten kunnen. De uitwedstrijd werd een gelijkspel waarbij Alcides een voorsprong uit handen gaf. Vandaag wilden we gaan voor meer.
Direct vanaf het begin van de wedstrijd, had Alcides controle over de wedstrijd. Met snelle aanvallen werd DW goed onder druk gezet en dit leverde al vrij snel de eerste doelrijpe kansen op. Wel moest Alcides waakzaam blijven voor counters over hun rechterflank. Zo nu en dan wist hun snelle rechterspits met vlotte dribbels de zestien van Alcides binnen te dringen, maar een doelpunt leverde het ook voor hen nog niet op. Alcides bleef de bovenliggende ploeg gedurende de eerste 20 tot 25 minuten. Dennis, Youssef en Aimane zagen hun inzet net naast of tegen de paal belanden. Wat dat betreft had DW niet mogen klagen als zij op dat moment op een 2 – 0 achterstand hadden gestaan.  Toch was het Alcides die, ondanks hun aanvalsdrift, op achterstand kwam. Via de eerder genoemde snelle rechterspits wist DW met een counter de score te openen: 0 – 1. Gelukkig konden zij niet al te lang genieten van hun voorsprong. Een mooie opgezette aanval via links wist Youssef Baki beheerst en koelbloedig af te ronden: 1 – 1. Alcides nam zich aansluitend voor om met een voorsprong de rust in te gaan. Dit voornemen kon na enige tijd de prullenbak omdat Yannick de “professionele handrem” moest hanteren om de doorgebroken rechterspits van DW  het scoren te beletten. Om die reden kwam Alcides enige tijd met tien man te staan. Dit was even zoeken voor onze B2. Gedurende de tijdelijke afwezigheid van Yannick veranderde er niets aan de tussenstand. Nadat hij het veld weer mocht betreden trok Alcides het initiatef meteen naar zich toe. Toch werd de rust bereikt met een gelijke stand. Gezien de kansen had dit echt in het voordeel van Alcides kunnen, zelfs moeten zijn. Pauze.
De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. Alcides was de bovenliggende ploeg. De geel-zwarten doken geregeld op in de zestien van DW en zette hun behoorlijk onder druk. Uit een aanval over links konden zij enkel het scoren beletten door in hun zestien de bal met de hand voor de Alcides-aanvaller weg te tikken. Een penalty was het logische gevolg. Knetter balen was het dat door deze kans Alcides niet op voorsprong wist te komen. De keeper van DW wist de bal uit de rechter-onderhoek weg te tikken. Het knappe van Alcides B2 was dat zij meteen de draad weer oppakten en niet veel later kon Dennis Hamminga een voorzet van rechts keurig binnen te tikken: 2 - 1. Alcides drukte aansluitend door en een klein kwartier voor het eind van de wedstrijd bouwde Youssef Baki de voorsprong van Alcides B2 uit: 3 -1. De wedstrijd leek gespeeld. Alcides ging wat achterover leunen, nam wat gas terug, maar handhaafde de strijdlust en inzet. Toch probeerde DW met lange ballen nog een doelpuntje mee te pikken. In eerste instantie leek er voor Alcides niets aan de hand maar een cornerbal van rechts wisten zij van dichtbij binnen te lopen: 3 – 2. Waar Alcides vaker dit seizoen tegen aanloopt is dat zij teveel ruimte weggeven in de zestien en zelfs vijf meter bij een cornerbal of vrije trap van de flanken. Daar waar het in het grootste gedeelte van de wedstrijd keeper Jeroen ballen uit de lucht plukt, dan wel wegstompt en verdedigers de ballen vroegtijdig het verre luchtruim insturen om zodoende een doelpunt te voorkomen, zo staan velen aan het eind van de pot geblokkeerd en word er ruimte weggeven waardoor de tegenstander alsnog tot scoren kan komen. Zeer balen was het dan ook dat ook ditmaal het tot twee keer aan toe gebeurde waardoor DW een gelijke eindstand op het scorebord wist te zetten. Dat dit plaatsvond in de laatste drie minuten van de wedstrijd maakte de teleurstelling alleen nog maar groter. Ondanks het ene puntje, voelde de gelijke stand als verlies. Voornamelijk gevoed door het beeld dat onze B2 het grootste gedeelte van de wedstrijd duidelijk de betere was, zeker begrijpbaar. Maar ja, een wedstrijd duurt wel 80 minuten en ondanks dat alles in kannen en kruiken lijkt zal dit op z’n Duits vol gemaakt moeten worden. Voor wat betreft de geleverde strijd en inzet was dat vandaag geen probleem. Toch scherp blijven tot aan het laatste fluitsignaal is een leerpunt dat we mee moeten nemen naar de laatste paar wedstrijden van dit seizoen. Volgende week een nieuwe kans tegen Pesse B1. De strijd dan vasthouden en de scherpte daadwerkelijk aanscherpen. Dan kunnen we het  Pesse weldegelijk moeilijk maken. Nu nog even lastig maar in dat opzicht is er ook zeker wat te leren uit een teleurstellend gelijkspel.