Trinitas E1 - Alcides E5


Op een mistige zaterdagmorgen trok een select gezelschap vanuit Meppel de Friese binnenlanden in. Om precies te zijn: het waren de voetballers van Alcides E5 die een wedstrijd moesten voetballen tegen Trinitas E1.


Gelukkig was de mist in Boyl wat opgetrokken waardoor het doel aan beide kanten zichtbaar was. Een belangrijke conclusie was dat de koffie van goede kwaliteit was, tja …wat kan er dan nog  misgaan tijdens de wedstrijd he. Zelfvertrouwen konden we ook wel gebruiken, want Stefan en Olaf waren er niet bij. Zij vertoeven dit weekend op een warm eiland in de Stille Zuidzee (of was het toch Texel ?).
Wat opviel was de speciaal ingehuurde scheidsrechter. In een compleet tenue betrad een man het veld: hij zou in de WK-finale niet misstaan. Hij floot overigens keurig, dus het pak had ie niet voor niets aan.
Al vlot na het startsignaal kwam er een gevaarlijke actie. Younes brak direct door naar de keeper, het leek een perfecte start, maar de bal werd tegengehouden door de sterke keeper.
Maar direct daarna bleek dat Younes een gouden dag had, even later scoorde hij het eerste doelpunt en was het 0-1. Dat maakte de spelertjes van Boyl niet zenuwachtig, want binnen een paar minuten scoorden zij de 1-1.
Wat vandaag opviel bij Alcides was het mooie overspel, de spelers wisten elkaar goed te vinden en na weer zo’n mooie actie schoot Cas hard op de keeper. Maar waarschijnlijk krijgt die keeper iedere ochtend 3 borden brinta, want hij bewaakte het doel erg goed. De volgende actie van Alcides liep beter af, Younes trapte de 1-2 er in. En direct daarna werd Quinn mooi aangespeeld, hij bedacht zich geen moment en de 1-3 was een feit.
Boaz liep en liep, hij keek goed en speelde perfect over. Hij stond aan de basis van het volgende mooie doelpunt van Younes ….1-4. Wat kan er nog fout gaan ? Eeehhh, tja te eigenwijs was ook niet goed, want binnen de kortste keren was het Boyl die twee keer snel scoorde. Het was 3-4, dit was niet helemaal de planning. Julian verdedigde het doel als een leeuw, maar die twee snelle doelpunten lagen er mooi in. De nummer 10 van Boyl was een snelle speler die met inzicht en overzicht veel goed werk voor de tegenstander verrichtte.
Vlak voor de pauze had Pien nog een mooie kans, maar was het uiteindelijk Younes die voor de 3-5 zorgde.
Met een gerust hart werd daarna de ranja gedronken. Nadat de spelertjes van Trinitas in de pauze de ranja tegen de coniferen hadden geplast, ging het weer verder (er was overigens al 1 conifeer helemaal bruin, het zal dus wel een lokale traditie zijn).
Cas ging perfect van start en Tim maakte na de pauze het volgende Alcides-doelpunt. Het was een mooi voorbereide actie waardoor het 3-6 werd. De verdediging met Thomas, Mika en Tim rende zich de benen uit het lijf, maar kon niet voorkomen dat Boyl een bal in het doel pingelde, 4-6. Boyl komt weer dichterbij.
Pien kreeg nog een kans voor het doel van Boyl, maar de bal was net iets te zacht en de keeper was iets te snel. De bal vloog weer in de richting van keeper Julian en Thomas gaf een mooi tikkie terug, jammer genoeg wel langs Julian. Boyl komt dichtbij, het is dan 5-6.
Cas vindt dat het te spannend wordt en maakt snel een doelpunt, na een mooie voorzet via Boaz en Younes. De score is 5-7. Na een corner van Trinitas is het Julian die de bal perfect pakt, hij zat er letterlijk bijna bovenop.
Het eind van de wedstrijd nadert. Pien weet Younes door een strakke voorzet te bereiken en Younes aarzelt geen moment en maakt het 5-8. De keeper van Trinitas doet zijn uiterste best en keept ook goed, maar tegen die doelpuntenmachine kan hij niet op.
Boyl weet in de laatste minuut nog 6-8 te maken en dat is de eindstand.
Het was een mooie wedstrijd. Als hun keeper niet zo goed was geweest was de eindstand voor Alcides nog wel hoger geweest. Maar dit is een goeie uitslag. Het spel was goed, er werd mooi samengespeeld en het allerbelangrijkste: iedereen had er plezier in !