Verslag van de week Za 1 - Tonego 4


Ongeslagen status gehandhaafd

Het was alweer even geleden dat wij, Alcides Zaterdag 1 voor eigen publiek een wedstrijd konden spelen door een aflasting en 2 uitwedstrijden op een rij.
Vandaag was het dan eindelijk weer zover, TONEGO 4 kwam op bezoek.
De club uit Luttelgeest bezat voor aanvang van de wedstrijd een mooie 4e plaats maar konden natuurlijk zelf wel indenken dan die plek na een bezoekje aan sportpark Ezinge vrijwel zeker niet behouden kon worden.

Wij hadden via onze aanvoerder S Jansen via de groepapp te horen gekregen dat wij 13:30 aanwezig moesten zijn, iedereen was er om 13:15, wat aantoond dat iedereen er zin in had en dat was ook wel af te zien aan de gespannen en strakke koppies. Deze middag leek voor ons bestemd, het zonnetje scheen, een uitverkocht eigen huis, tribune en de zijlijnen goed gevuld en spelen op het hoofdveld, wat voor sommige van ons de eerste keer was dus misschien een beetje extra motivatie oproept. Het kwam goed uit dat het hoofdveld deze middag het terrein was waar wij onze kunsten konden vertonen, het combinatie spel, daar zijn wij wedstrijden lang niet aan toegekomen want op velden als op Urk, waar het gras 12 meter hoog was en de mollen er tussen door kropen en op velden als in Havelterberg waar je 45 minuten lang het idee hebt dat je met een blok beton aan je benen loopt omdat je 1.80 meter omhoog moet lopen kwam het spelletje, waar wij gespecialiseerd in zijn, het positiespel er niet aan te pas.

Wij gingen al redelijk vroeg richting kleedkamer om ons gereed te maken voor de wedstrijd. C Snijder had een draagbare box mee van huis genomen, de Hollandse hits klonken melodius door de kleedkamer, G Flinkert liet zijn trompetkunsten nog maar eens horen terwijl hoofdtrainert J Mager rustig zijn basiself inclusief bank op het whiteboard kalkte.

De 11 namen die het vandaag vanaf het begin moesten doen waren bekend:
In het doel zoals gebruikelijk W Schiphorst
Rechtback M Noorda, de uitblinker van de laatste weken
Het centrale duo bestond vandaag uit aanvoerder S Jansen en de altijd hardwerkende H Snijder
Linkback de altijd stille kracht A Kuik
Het middenveld werd ingevuld door W Been, C Snijder en A Tahapary, de 3 zeer behendige en productieve spelers waar elke tegenstander het moeilijk mee heeft.
In de voorhoede vandaag, op links M Bijzitter, als diepe spits de balvast en kopsterke spits P Mager en op rechts de flamboyante J Arends.

Wat resulteerde in een bank, maar menig team U tegen zegt:
I V Pul
M Hussein
G Flinkert
S Ferdinandus
M Schrotenboer

Klokslag 14:30, de wedstrijd kan van start, teams klaar, scheidsrechter heeft zijn fluit gevonden alleen zijn de vlaggestokken voor de beide grensrechters plotseling verdwenen maar 1 van de behulpzame toeschouwers trekt een sprint naar de bestuurskamer en haalt daar een nieuw paar vlaggen op zodat de wedstrijd eindelijk van start kan gaan.

De wedstrijd komt maar moeilijk op gang, beide teams houden elkaar goed in evenwicht wat resulteerd in weinig kansen over en weer. Het was inmiddels begonnen met regenen, waar wij op voorhand dachten dat dit onze middag zou worden,gooide de regen wel een beetje roet in het eten. Weinig tot geen goede combinaties werden getoond op het kladgestreken kunstgras op het hoofdveld, weinig passes kwamen goed aan dus grote kansen bleven uit P Mager had het wat lastig voorin, de altijd zeer sterkte en balvaste spits liet zich een aantal keer het kaas van het brood eten door simpel van de bas gezet te worden
door zijn  directe tegenstander.

Maar ook de SV Tot Ons Nut En Genoegen Opgericht kwam weinig voor de gool van Schiphorst totdat zo na een half uur spelen er 1 van de vele slorige passes tot balverlies lijd en er een middenvelder zo door kan lopen richting het strafschopgebied en die denkt, laat ik eens uithalen en ja hoor, die bal vloog erin. Zo kijken wij voor het eerst dit seizoen tegen een 0-1 achterstand aan en moeten wij voor het eerst dit seizoens echt onze rug rechten en die achterstand goed zien te maken. Alcides heeft dan al noodgedwongen moeten wissel, C Snijder moest geblesseerd het veld verlaten en S Ferdinandus was zijn vervanger.

Tot de rust gebeurt er weinig tot niets, op 1 kansje voor P Mager na, die de bal na een goede induviduele actie van W been de bal aangespeeld krijgt maar net niet lekker kan afdrukken.

De trainer, J Mager besluit in de rust in te grijpen en laat I V Pul en M Schrotenboer in de rust warmlopen wat resulteerd in een dubbele wissel aan het begin van de tweede helf. I V Pul vervangd H Snijder op de voorstopper positie en M Bijzitter verlaat het veld voor M Schrotenboer.

Direct vanaf het fluitsignaal voor het tweede bedrijf was er direct duidelijk wat de bedoeling was, op jacht naar die belangrijke gelijkmaker wat resulteerde in vlijmscherpe duels, een vel Alcides die er vanaf minuut 45 meteen bovenop zaten.
Al snel werden en goede kansen gecreerd, met name P Mager was een aantal keer dichtbij een treffer met het hoofd ware het niet dat zowel het alluminium en de tevens zeer sterk keepende keeper van de tegenpartij in de weg stonden.
Ondertussen is G Flinkert in het veld gekomen voor A Kuik en direct ontstond er ruimte aan de linkerkant voor de onvermoeibare back mee op te komen, aanvoerder Jansen heeft de inmiddels in volle sprint Flinkert gezien en verstuurd een lange bal die perfect op maat is, Flinkert besluit op de doel te schieten wat een hachelijk moment opleverd voor het doel van TONEGO. De keeper kan het prima schot van Flinkert niet goed keren waarna P Mager er als de kippen bij is hem de bal te ontfutselen en rustig binnen te tikken, de stand is weer gelijk: 1-1.

Vanaf dat moment was het duidelijk, Alcides wil doordrukken en de 3 punten in huis houden maar dan constateerd de scheidsrechter een iets te hoog uitgestoken elleboog van V Pul en die krijgt daarbij de gele kaart waar een straf voor staat van 10 minuten uit het veld. Aanvoerder Jansen neemt direct het heft in handen en zet direct de organisatie zo neer dat wij die 10 minuten zonder kleerscheuren door kunnen komen. Dat gebeurt, TONEGO word geen enkele keer echt meer gevaarlijk en Alcides bepaald het spel, zij willen winnen.

Intussen is P Mager vervanger door M Hussein, waardoor J Arends verhuist naar de spitspositie en M Hussein de rechterkant overneemt.

10 minuten voor tijd krijgt Alcides een corner aan de rechterkant, M Schrotenboer komt over van de linkerkant om die corner te nemen. De corner word in eerst instantie weggekopt door een verdediger waardoor M Hussein de bal kan opvangen en M Noorda aan wil spelen, die op zijn beurt heel slim de bal laat lopen voor M schrotenboer, die nog aan de rechterkant was blijven na de genomen corner. M Noorda gaat zelf positie kiezen voor het doel, Schrotenboer gaat zijn man voorbij en zet hard en laag voor, daar duikt Noorda bij de eerste paal op en werkt de bal op werkelijk prachtige wijze in het hoekje, een hakje achter het standbeen, een beauty, echt van grote schoonheid.  Hij viert zijn goal dan ook uitbundig met het uittrekken van zijn shirt, handjes geven aan het publiek, knuffelen met de trainer en een groet naar onze trouwe mascotte Steven. Stand 2-1!!

TONEGO is geknakt, het ligt op de rug, het wekt irritaties op waardoor de scheidsrechter genoodzaakt is een speler van TONEGO ook een gele kaart tegen voor een nare en domme overtreding.

V Pul en Schrotenboer proberen daarna met schoten van afstand de keeper nog te verschalken, dat lukt uiteindelijk niet maar dat mag de pret niet drukken. Alcides Zaterdag 1 houdt naar een moeizame eerste helft en een aardige tweede helft 3 punten over aan het treffen met TONEGO en verstevigd daarmee de koppositie.

De Man of the match was overduidelijk M Noorda, die met zijn schitterde goal Alcides de winst bezorgd.
Mocht hij na zijn uitstekende prestaties de afgelopen wedstrijden nog geen genoeg zelfvertrouwen hebben, dan heeft hij dat nu wel.

U bent van ons elke week de Kantine rubriek gewend maar aangezien wij thuis speelden en onze kantine sowieso een 10 krijgt slaan wij die dit weekend over. ik dank u voor het begrip.

De eerst komende wedstrijd is aanstaande zaterdag, 18 Oktober 2014, Alcides 1 - De Weide 5, een ontmoeting voor de beker. Aanvang 14:30 Sportpark Ezinge.