Vijf op een rij voor Alcides B1 tegen M.S.C. B1

Vandaag (22-11) stond er een heuse stadsderby op het programma. Het betrof een pot tegen MSC B1. Het was de derde stadsderby van dit seizoen. Eerst tegen MSC om de beker en vervolgens tegen de plaatselijke FC in de competitie. Beide werden in winst omgezet. Vandaag dan maar nummertje drie. Gezien de stand op de ranglijst, geen onmogelijke opgave.

Toch was het MSC die de eerste mogelijkheden kreeg. Waar we op voorhand al aangaven dat het belangrijk is dergelijke wedstrijden niet te gemakkelijk op te vatten, wekte Alcides de indruk hier niet geheel van gevrijwaard te zijn. Ietwat meer scherpte bij MSC had er voor kunnen zorgen dat Alcides al vroeg in de wedstrijd achter had kunnen staan. Het was wel het sein voor de geel-zwarten om uit een ander vaatje te gaan tappen. Gedurende de eerste helft nam onze B1 steeds meer de wedstrijd in handen. Voornamelijk door veel betere en snellere balcirculaties. De overheersing werd na een klein kwartier uitgedrukt in een doelpunt door Olaf de Grip. Olaf nam voor vandaag in de spits de positie over van Ryan Luyckx, die door een blessure de technische staf op de bank gezelschap hield. Dwars door het centrum, kon Olaf doorstomen richting het doel van MSC. Oog in oog met hun keeper bleef hij uiterst koel. Beheerst tikte hij de bal laag onder de keeper door het doel in: 1 – 0. Niet veel later was het wederom Olaf die bij de tweede paal een cornerpaal op aangeven van Ramon van der Haar binnen wist te koppen: 2 – 0. Alcides had de smaak te pakken en bleef met vlotlopende aanvallen MSC onder druk zetten. Het is dat niet alle Alcideanen even scherp waren want anders was de score in relatieve korte tijd al hoger geweest. In het tweede gedeelte van de eerste helft leek Robin Klomp de wedstrijd te beslissen. Na in eerste instantie een bal met volle overgave op de lat te hebben geschoten (zie foto), was zijn tweede inzet wel raak. Wederom werd de afronding koppend (!) uitgevoerd bij de tweede paal: 3 – 0. In het resterende deel van de eerste helft, had Alcides de gelegenheid om de score nog even flink op te schroeven. Echter drukte Alcides niet door maar gingen zij juist wat in een lager gemoedelijker tempo voetballen. Jammer, want een keer een vette score is ook wel eens lekker en daar leek de wedstrijd rijp voor. Het was in deze fase van de wedstrijd dat MSC juist tegen scoorde: 3 -1. Balen, weer niet de nul gehouden. Iets dat we in deze wedstrijd ook ten doel hadden gesteld. Alcides schroefde na de aftrap meteen het tempo weer omhoog, met als gevolg dat Ruben Zanting door middel van een snelle omschakeling de score voor Alcides weer wist op te voeren. Alleen voor de keeper schoof hij ter verrassing van alles en iedereen, waarschijnlijk ook voor hem zelf, de bal met links onder de keeper door: 4 – 1. De laatste tien minuten moest Alcides het doen met tien spelers. Een elleboog op de neus van Jasper Smit bezorgde hem een fikse bloedneus. Langs de lijn liet hij zich behandelen. Het overwicht van Alcides werd toen helemaal zichtbaar want met super goed positiespel speelde Alcides de eerste helft gecontroleerd en geroutineerd uit. Pauze.

In de tweede helft wilden wij nogmaals een gedreven Alcides zien, die er een beste score van moest maken in hun eigen voordeel. Daarvoor boden zich meer dan voldoende mogelijkheden aan, maar een uitbreiding van het aantal doelpunten bleef lang achterwege. MSC daarentegen probeerde zo nu en dan nog in de buurt te komen van het Alcides-doel. Heel sporadisch lukte dat. Mocht het er dan toch wat gevaarlijk uit zien, dan was er altijd nog weer keeper Roël die enkele schoten klemvast wist te pareren. Alcides lukte het om op driekwart van de tweede helft, de score uit te bereiden. Dennis Hamminga wist nu aan de rechterkant de achterlijn te halen. Op de zestien stond Olaf de Grip klaar om links naast de keeper de bal onhoudbaar binnen te schieten: 5 – 1. Voor Olaf zijn derde van de wedstrijd, zijn elfde in totaal en voor Alcides de vijfde overwinning op rij. De Alcideanen gaven deze overwinning niet meer uit handen waardoor de derde stadsderby van dit seizoen eveneens met een overwinning werd afgesloten. Door deze overwinning handhaafde Alcides zich op de derde plek op de ranglijst. Keurig! Zoals gemeld wel jammer dat de nul niet kon worden vastgehouden. Naast de overwinning binnenhalen, had Alcides B1 zich ook ten doel gesteld om de tegenstander geen enkele keer tegen te laten scoren. Belangrijk, want anders ben je als team enkel en alleen al tevreden met het behalen van de drie punten. De wijze waarop je dit doet als team is zeker ook van belang. Daarom moet je als team meerdere doelen stellen in een wedstrijd. Dan blijf je als speler gaan voor meerdere resultaten. Goed voor het zelfvertrouwen, goed voor jezelf en daarmee weer goed voor het gehele team.

Volgende week kan dit zeker van pas komen aangezien we dan op Urk de gelijknamige club gaan bezoeken.  Maar ach, van vis krijg je vette vingers! Ik zie mogelijkheden. Wordt vast een boeiende pot. Foto's klik hier