Wedstrijdverslag SC Erica JO13-1 - Alcides JO13-1

Half tien vertrokken we vanuit Meppel naar Erica, we gingen zoals gewoonlijk vroeg weg.

Elf uur begon de wedstrijd, onze trainers: Vincent en Sven zeiden we willen door bekeren met goed voetbal, ze vermoeden dat SC Eica de lange bal zouden spelen. Wij moesten onze eigen spel spelen en niet hun spel spelen. Dat deden we ook niet, in de eerste helft kwamen we vroeg op voorsprong, maar er waren wel een paar kritische dingen wat we de tweede helft niet moesten doen, het was in de rust 0-3. In de rust zeiden ze dat het veld breed moeten houden, de verdediging moet aansluiten, de middenvelders moesten vragen om de bal, allemaal van zulke kleine dingetjes. In de tweede helft kwam SC Erica scherp uit de kleedkamer, wij niet echt, we dachten het komt wel goed we winnen deze wedstrijd met gemak. Maar de tweede helft gingen we zeuren op de scheidsrechter Erica hield ons uit de wedstrijd, dat deden ze heel goed. De laatste paar minuten gingen we weer wat voetballen, we maakten drie goals, drie mooie uitgespeelde doelpunten. We kwamen na de wedstrijd nog bij elkaar om te praten over de wedstrijd. Daarna deed Milan ons zangtalent 'de gele held'. En toen kwam het nakijken van Mats zijn huiswerk: hij moest een lied leren... nou dat kwam niet echt goed, hij zong de eerste zin meteen verkeerd. We zeiden met elkaar: je krijgt volgende week een herkansing, maar dan zingt Mats alle liedjes voor straf.