Weer winst voor MD1 - Wat een prestatie!

Vandaag speelt MD-1 uit tegen de lastige tegenstander ST Steenwijkerwold-Willemsoort MD1 . Ondanks hun wat lagere klassering in de huidige competitie waren de drie voorgaande ontmoetingen pittige wedstrijden met veel doelpunten over en weer maar ook een gezonde portie fysiek geweld. Sterker nog Alcides MD1 heeft vanaf september al haar competitie- en bekerwedstrijden winnend afgesloten behalve die ene uitwedstrijd  tegen de tegenstander van vandaag. Na een moeizame start waarin we destijds achter kwamen te staan wisten we uiteindelijk toch nog een 2-2 gelijkspel eruit te slepen en mocht MD1 door met de beker. Inmiddels is het team doorgedrongen tot de halve finale van de beker en behoort MD1 tot de vier beste MD1 teams van Noord Nederland en wacht ze een halve finale c.q. interland tegen NEC Delfzijl uit.

De omstandigheden van vandaag waren prima. Iedereen was fit, het was prachtig voorjaarsweer met weinig wind en het gras rook weer zoals gras moet ruiken . MD1 kon dan ook weer rekenen op de almaar groeiende schare supporters die ook trouw meegaan naar de uitwedstrijden. Na een lang zal ze leven voor de jarige Vera en een gedegen warming-up voor de wedstrijd waren de meiden er helemaal klaar voor.

En toen lag de bal al binnen vijf minuten achter keepster Silke:  1-0 voor Steenwijkerwold-Willemsoord. Dat was slikken, alweer op achterstand tegen deze tegenstander. MD1 stond onder druk, veel fysieke duels en een tegenstander die niet onder leek te doen voor de meiden van MD1. Ondanks dat we veldoverwicht hadden waren de uitbraken van Steenwijkerwold erg dreigend. We hebben kleine kansjes maar het vizier staat niet op scherp. En weer een tegenvaller, Silke is geraakt op haar knie en kan niet meer verder keepen. Tara wordt uit de spits gehaald, een kleine verkleedpartij op het veld, Silke hinkend van het veld af en een nieuwe keeper op doel. De wedstrijd is nog maar net verder of ook Fleur geeft aan geraakt te zijn en kan ook niet verder. Gelukkig hebben we nog Myrthe, Hester en Maud op de reservebank dus genoeg verdedigend vermogen achter de hand. MD1 krijgt meer en meer grip op de wedstrijd maar springt slordig om met de kleine kansjes die ze krijgt. Echter vlak voor rust krijgt Alcides een corner, die Ilse perfect neemt. Liselot reageert gretig bij de tweede paal en schopt de bal binnen: 1-1. Een welkome opsteker zo vlak voor de rust.

De pauze wordt gebruikt om weer wat rust in het team te brengen en wat vocht aan te vullen. Al met al gaat het niet slecht en is het motto: laat je niet intimideren door wie dan ook en ga uit van eigen kracht. Vol goede moed begint MD1 aan de tweede helft. Alcides komt prima uit de startblokken en pakt gelijk weer het veldoverwicht. Mooie 1-2’s worden afgewisseld met goede aanvallen en prima combinatievoetbal. En dan gaat het weer fout! Een counter van Steenwijkerwold, een te laat ingezette verdedigende actie van de verder vlekkeloos spelende verdediging. Voordat we het beseffen fluit de scheidsrechter en wordt de bal op de stip gelegd. Een goede aanloop, een hard schot…. maar,  gelukkig voor Alcides, het lichaam te ver achterover en de bal zeilt over het doel heen. De schrik zit er echter in en Steenwijkerwold ruikt de overwinning. De druk op de Alcides verdediging wordt opgevoerd en weer een dreigende aanval. De aanvallers van Steenwijkerwold breken door de verdediging heen en krijgen de kans om uit te halen. Een goed schot richting doel volgt maar Tara krijgt haar handschoenen er tegenaan, waarna Hester de bal kan wegwerken. Gevaar geweken.

En dan is het op bij de tegenstander. De sterke conditie en het uitstekende loopvermogen van ons middenveld gecombineerd met de ene na de andere mooie aanvallende actie van onze aanvallers sloopt het laatste restje tegenstand. Er volgt wederom een corner vanaf de rechterkant. En ja, meiden, een linkspoot, die de corner van rechts neemt, zoals alleen Ilse dat kan, kan inderdaad een corner in 1x prachtig binnen draaien: 1-2. klasse! Het verzet is gebroken en Alcides MD1 speelt de wedstrijd professioneel uit. Een laatste, wederom goed uitgevoerde aanval wordt keurig binnen geschoten door Romée.  Eindstand 3-1.

En weer winst! Natuurlijk gaat dit een keer ophouden, deze zegereeks, maar wat niet meer weg zal gaan is de ongekend grote prestatie die MD1 tot nu toe geleverd heeft en dat is iets waar iedereen binnen MD1 heel erg trots op mag zijn. Complimenten!!